Felhívás!

Az RMDSZ a kormánynévsor és a kormányprogram ismeretében dönt a Cîţu-kormány megszavazásáról

Az RMDSZ a kormánynévsor és a kormányprogram ismeretében dönt a Cîţu-kormány megszavazásáról Románia

Az RMDSZ azt követően dönti el, hogy megszavazza-e a Cîţu-kabinet beiktatását, hogy megismeri a miniszterjelölteket és a kormányprogramot – nyilatkozta szerda este Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke.

Kelemen “találgatásoknak” nevezte azokat a forgatókönyveket, amelyek szerint, ha a törvényhozók nem szavaznak bizalmat a Cîţu-kabinetnek, feloszlatják a parlamentet, mivel – magyarázta az elnök – az Orbán-kormányt nem utasították el kétszer, amint azt az alkotmány előírja az előre hozott választások esetén.

“A második Orban-kormányt nem utasította el a parlament. Tehát most nem a második kísérletnél tartunk, amint azt az alkotmány előírja, mivel a második Orban-kabinetről nem szavazott a parlament, nem utasította el. Tehát rosszul számolnak azok, akik előre hozott választásról beszélnek, amennyiben Cîţu nem kap elég szavazatot” – mondta Kelemen. Hozzátette: “türelmetlenül, de izgalmak nélkül” várják a kormánynévsort és a kormányprogramot, és csak ezután döntenek arról, hogy támogatják-e a kormány beiktatását vagy sem.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások