Felhívás!

Az ortodox húsvét miatt forgalomnövekedésre számít a határrendészet

Az ortodox húsvét miatt forgalomnövekedésre számít a határrendészet Románia

A közelgő ortodox húsvét miatt a következő napokban is a megszokottnál nagyobb forgalomra lehet számítani Románia határain, ezért a határátkelés gyorsítását célzó intézkedéseket léptettek életbe – közölte szombaton a román határrendőrség.

Románia lakosságának több mint 85 százaléka ortodox vallású, és április 25-én ünnepli a virágvasárnapot, május 2-án pedig Jézus feltámadását.

Ebben az időszakban a Nyugaton dolgozó román állampolgárok tízezreit várják haza, és a megnövekedett kereslet miatt az áruforgalom is megnő, ezért főleg a román-magyar határon alakulhat ki torlódás.

A román határrendészet az ország más térségeiből is erősítést vezényelt a magyar határátkelőkhöz, és felkészült arra, hogy a forgalom függvényében további sávokat nyissanak meg. Ugyanakkor felkérte a Nyugatról érkezőket, hogy a magyar-román határon üzemelő tíz közúti határátkelő közül keressenek kevésbé forgalmasat.

A román határok felé utazók a www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline oldalon tájékozódhatnak arról, hogy mekkora várakozási időre kell számítaniuk a személyautósoknak, illetve kamionsofőröknek a kilépő, illetve belépő oldalon.

A közlemény arra is figyelmezteti az utasokat, hogy a határellenőrzésen kívül a közegészségügyi hatóság által végzett járványügyi szűrés is időt vesz igénybe.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.