Hirdetés
Hirdetés

Az oltyán szörny előélete

Az oltyán szörny előélete Románia

Gheorghe Dinca ellen még folyamatban vannak a bűnvádi bizonyítási eljárások, eközben a román sajtó meghökkentő részleteket közölt a caracali gyilkos életrajzából.

Hirdetés
Hirdetés

A két tizenéves lány elrablásával, megerőszakolásával, kínzásával, meggyilkolásával és a holttestek elégetésével vádolt 67 éves férfi már a katonaságnál feltűnt a verekedéseivel. Mészáros édesapja őt is szigorúságban nevelte, gyakran bántalmazta. Ismerői szerint később mégis megviselte az édesapja öngyilkossága (1997). A Nea Popicu és Bush beceneveken ismert férfinak az évtizedek során többféle munkahelye volt, dolgozott kórházi karbantartóként, majd Olaszországban ácsként, onnan hazatoloncolták, mert megvert egy albánt. Itthon, a családi ház udvarán autószerelőműhelyt működtetett, majd ezzel párhuzamosan autóbontásokból és egyéb forrásokból származó fémek újrahasznosításával, értékesítésével is foglalkozott. Felesége a Gheorghe brutális magatartása miatt költözött el otthonról, sokáig Olaszországban dolgozott, gyermekeik sem sokat látogatták apjukat, miután családot alapítottak. “Az ócskavasaim őre lettem”, mondogatta olykor a magányosságáról. A helyszíni felvételek szerint családi otthonában elképesztő rendetlenség volt, rengeteg limlommal.

A rendőrség által megszólaltatott tanúk elbeszélései szerint Gheorghe Dinca élénk érdeklődést mutatott a fiatal – akár 12 éves – lányok iránt, de őket és általában a nőket alacsonyrendűeknek, egyféle eszköznek tekintette, akárcsak néhai édesapja (aki törvénytelen húskereskedelem miatt volt többször elítélve). Azt beszélték róla, hogy prostitúciós hálózatokat működtető személyeknek segít lányokat becserkészni. Az utóbbi évtizedekben többször írtak fel neki szakorvosi kezelést depressziós tünetek okán, ötször volt beutalva elmegyógyászati intézetbe. A júliusi letartóztatása utáni kihallgatásainak rendőrségi és pszichológusi, pszichiáteri jegyzőkönyvei úgy jellemzik, a brutális magatartás mögött voltaképpen egy zavart, zárkózott és félénk ember énje lapul. Egyik nyomozó “szexuális pszichopatának” nevezi. A kivizsgálások első szakaszában sokat füllentett, többször is tévútra terelte a nyomozást. Amikor hagyták, hogy a cellában ő maga írja le a két tizenéves lány meggyilkolását, sokkoló részletekre, horrorisztikus tettekre derült fény, ha egyáltalán az igazat írta. A kriminalisztikai nyomok részben igazolják az állításait. Ami ténynek tűnik, jól kitervelte a gyilkosságok leplezését, az elsőt 2019 áprilisában követte el, de nem szerepelt a gyanúsítottak listáján, és úgy került hálóba, hogy második áldozatának sikerült telefonálnia a fogva tartása idején, amíg még életben volt.

A gyilkos autója eleve személyrablásra volt előkészítve. Az anyósülésen mindig tartott valamilyen iratokat, tárgyakat, így utasait a hátulsó ülésre invitálta, ott az ablakok le voltak sötétítve, az ajtókat csak kívülről lehetett nyitni. A két ismert autóstopos áldozatát (lehet, voltak többen is) előbb kelepcébe csalta, majd a hátulsó ülésen megközözte, úgy szállította a telkére. Van egy cinkosa, aki meglátta az egyik elrabolt lányt, s a hallgatásáért cserében neki is “átengedte” egy alkalommal. Mindkét lányt brutálisan megverte, ököllel ütötte, valójában holtra verte őket.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük