Felhívás!

Az MPP szerint az összefogás hiányát jelzi a magyar elnökjelölt eredménye

Az MPP szerint az összefogás hiányát jelzi a magyar elnökjelölt eredménye Románia

A Magyar Polgári Párt (MPP) értékelése szerint a Kelemen Hunor államelnökjelölt által elért eredmény a magyar pártok és politikai szervezetek összefogásának a hiányát tükrözik. A párt álláspontját a vasárnap tartott elnökválasztás eredményéről az MPP sajtóirodája juttatta el hétfőn az MTI-hez.

Az MPP álláspontja szerint az, hogy Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) jelöltje nem szerezte meg a szavazatok öt százalékát, ismételten bizonyítja, hogy egyetlen párt képtelen meggyőzni a magyar közösség egészét.

“A Magyar Polgári Párt az erdélyi magyar pártok összefogásában látja a megoldást. Hangsúlyozzuk, hogy közösségünk ügye soha, semmilyen körülmények között nem lehet pártpolitikai ügy. Kizárólag együttműködéssel lehet megteremteni annak lehetőségét, hogy a romániai magyar választópolgárokban feloldódjon az érdekeik képviselői iránti közömbösség, hogy hitet nyerve ismét urnák elé járuljanak a választásokon” – áll az MPP állásfoglalásában.

A párt úgy vélte: az idei európai parlamenti választások is bizonyították, hogy nagy ereje van az együttműködésnek.

“A Magyar Polgári Párt továbbra is partnerséget ajánl minden olyan magyar szervezetnek, amely a nemzeti érdeket tartja fontosnak, mindenekelőtt. Szorgalmazzuk ugyanakkor az Erdélyi Magyar Egyeztető Fórum mielőbbi összehívását a közelgő parlamenti választások előtt, mivel az erdélyi magyar pártok csak egységes erővel, de több nézőpont figyelembevételével lesznek képesek újra hitelesen és kellő felhatalmazással képviselni nemzeti közösségünket Romániában” – közölte az MPP sajtóosztálya.

A romániai elnökválasztás első fordulójában – az adatok 98,44 százalékos feldolgozottsága mellett Kelemen Hunor a szavazatok 4,13 százalékát szerezte meg.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. november 12., 14:59
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Megelegelte a magyar az igergeteseket,a hazugsagokat.Most eszukbe jutott hogy vannak szavazok de……kerdem en,mikor csong meg a telefon evkozben hogy van hol dolgozzon ,megtud elni abbol a fizubol,netan ha lehet hozzunk meg ceget a varosban?????? Medig lehet meg az embereket felrevezetni?

 • User
  Dátum: 2019. november 12., 18:59
  ÉRTÉKELÉS: 7

  1etlen párt nem tud meggyőzni 1 közösséget… a mepepének sem sikerült volna! Olyan piszli kutyus a mpp, emnp a nyálazó udmr mellett ami inkább 1 nedves😁orrú vizslára hasonlít! Ha majd vki mögött felzárkózik a nép aki legalább kaukázusi kutyára fog hasonlítani lesz elegendő szavazat, addig csak a nyugdíjjas és a szavazóbarik maradnak, nó meg akik számolnak!

 • User
  Dátum: 2019. november 13., 7:01
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Nagyon helyes meglátás ,csak az emberi kapzsiság ,gyarloság , hatalom vágy nem engedi , hogy egy egységes nemzet legyünk .Az RMDSZ t képviselök úgy gondolják ,hogy csak őket illeti meg a husosfazék . A választások azonban az ellenkezöjét bizonyitják ! Sajnálatos ,hogy ez a kis népcsoport a kapzsiság miatt lassan szétmorzsolodik .

 • User
  Dátum: 2019. november 13., 10:13
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Ha tudjátok, hogy mi a megoldás akkor miért alakít minden öt egy pártot ? Ez vezetett oda ahol most tartunk. Széthúzással nem fogunk elérni soha semmit ! Sok nagyokos még ti nevezitek magatokat politikusnak ?