Felhívás!

Az iskolai személyzet átoltottságától teszik függővé a jelenléti oktatás megkezdését

Az iskolai személyzet átoltottságától teszik függővé a jelenléti oktatás megkezdését Románia

Hétfőtől a tanulók visszatérhetnek az iskolapadba ott, ahol a járványhelyzet ezt megengedi – jelentette be csütörtök este az államfő. Klaus Iohannis azt is elmondta, a jelenléti oktatás engedélyezése az egyes iskolák személyzetének átoltottságától is függ.

Az elnök rámutatott, hétfőn elkezdődik az óvoda és iskola, és “ott, ahol az egészségügyi és járványhelyzet ezt megengedi”, jelenléti oktatás lesz. Hozzátette, emellett az egyes iskolák személyzetének átoltottságát is figyelembe veszik, amikor az oktatási intézmény működési módjáról döntenek. Az ezzel kapcsolatos részleteket közös rendeletbe foglalja majd az oktatási és egészségügyi miniszter, a két tárca, valamint az Országos Közegészségügyi Intézet (INS) szakembereivel való egyeztetést követően.

Iohannis ismét hangsúlyozta, hogy a járvány csak oltással győzhető le.

“Ha körülnézünk, azt látjuk, hogy Nyugat-Európában ismét erősödik a járvány. A következtetés nagyon szomorú: a járványnak még nincs vége. Viszont van rá megoldás: az oltás” – nyomatékosította.

Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter közölte, hogy az alkalmazottak legalább 60 százalékos átoltottságához kötnék a jelenléti oktatást az iskolákban.

Csütörtök esti nyilatkozatában a tárcavezető hozzátette, az ezzel kapcsolatos végleges döntést péntek reggel közlik.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások