Felhívás!

Az igazságszolgáltatásban elkövetett bűncselekményeket kivizsgáló ügyosztály felszámolását kérik

Az igazságszolgáltatásban elkövetett bűncselekményeket kivizsgáló ügyosztály felszámolását kérik Románia

Több mint 17.000 állampolgár írta alá azt a petíciót, amelyben az igazságszolgáltatási rendszer tagjai által elkövetett bűncselekményeket kivizsgáló ügyosztály felszámolását kérik Ana Birchall igaszságügyi minisztertől.

A Declic csoport ennek kapcsán felkérte Birchallt, hogy 30 napon belül számolja fel az intézményt, alkalmazkodva ezzel a petíció aláíróinak, valamint a Korrupció Ellenes Államok Csoportja (GRECO) akaratához. Cătălina Hopârteanu, a Declic aktivistája kifejtette, az igazságszolgáltatás függetlenségét tiszteletben kell tartani, ezért független és feddhetetlen hírnevű ügyészségnek kell kivizsgálnia az igazságszolgáltatási rendszerben dolgozók által elkövetett esetleges bűncselekményeket.

Hopârteanu szerint a kormány feladata megoldást találni a GRECO ajánlásainak gyakorlatba ültetésére, erre adtak szimbolikusan 30 napos határidőt. Az igazságügyi minisztériumtól egyébként azt az információt kapták, hogy munkacsoport alakult a tárcán belül, amely az Európa Tanács égisze alatt működő korrupcióellenes államcsoport ajánlásának gyakorlatba ültetésén dolgozik – tette hozzá az aktivista.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.