Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Az idei első félévben tavalyhoz képest háromszor több külföldi turista látogatott Romániába

Az idei első félévben tavalyhoz képest háromszor több külföldi turista látogatott Romániába Románia

Az idei első félévben háromszor több külföldi turista látogatott Romániába, mint a tavalyi első hat hónapban – jelentette ki kedden Daniel Cadariu vállalkozásokért és idegenforgalomért felelős miniszter.

Hirdetés
Hirdetés

Az Országos Statisztikai Intézettől (INS) származó adatokra hivatkozva a tárcavezető rámutatott, a kereskedelmi szálláshelyekre érkezett turisták száma éves összevetésben 37 százalékkal 3,2 millióról 4,4 millióra nőtt a január és június közötti időszakban. A hazai turisták száma a tavalyi 3 millióról 3,8 millióra nőtt az idei első félévben (+23 százalék), míg a külföldi turistáké megháromszorozódott, a tavaly június végén jegyzett 200 ezerről idén 600 ezerre emelkedett. Tavaly egyébként egész évben 840 ezer külföldi turista érkezett Romániába.

Cadariu azt is elmondta, hogy eddig 252 millió euró értékben bocsátottak ki üdülési utalványokat a közalkalmazottaknak. A tárcavezető szerint ez azt jelenti, hogy nem mindegyik közintézmény tette ezt meg. “Romániában 1,2 millióan dolgoznak a közszférában, és mivel egy utalvány 1450 lej értékű, az intézmények által a voucherekbe fektetett összegnek már el kellett volna érnie a 350 millió eurót” – magyarázta a miniszter, majd felhívást intézett a közintézményekhez, hogy ha még nem adták ki alkalmazottaiknak az üdülési csekkeket, tegyék meg. 

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.