Hirdetés
Hirdetés

Az Európai Bizottság támogatja három romániai regionális sürgősségi kórház megépítését

Az Európai Bizottság támogatja három romániai regionális sürgősségi kórház megépítését Románia

A Strukturálisreform-támogató Szolgálat (SRSS) révén az Európai Bizottság (EB) támogatja három romániai regionális sürgősségi kórház megépítését Kolozsváron, Iaşi-ban és Craiován – tájékoztat az EB pénteki közleménye.

Hirdetés
Hirdetés

A 2017-ben kezdődött együttműködés alapján az EB segítséget nyújt a három egészségügyi intézmény tervezésében és felépítésében.

A cél a megvalósíthatósági tanulmányok vizsgálata, a hasonló franciaországi és olaszországi projektek bevált gyakorlatainak integrálása, valamint az európai strukturális és beruházási alapok társfinanszírozásának megszerzéséhez szükséges dokumentáció elkészítése a három regionális kórház számára.

FRISSÍTÉS: A brassói regionális kórházra is lesznek európai alapok

A brassói regionális kórház megépítésére is lesz társfinanszírozás európai pénzekből a 2021-2027-es uniós költségvetésben, jelentette ki Roxana Mînzatu európai alapokért felelős miniszter pénteken, Brassóban tartott sajtótájékoztatóján.

A miniszter rámutatott, együttműködik az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) képviselőivel a regionális kórházak projektjét illetően, és ők azok, akik elkészítik a megvalósíthatósági tanulmányt a brassói polgármesteri hivatal számára.

Mînzatu azt is elmondta, hogy a megpróbálnak európai alapokat szerezni a vidombáki repülőtér projektjére is, de a részletekről csak azt követően számolnak be, hogy az Európai Bizottság képviselőivel tárgyaltak. A találkozót szeptember 17-én tartják Bukarestben.

“Azon dolgozunk, hogy a beruházást minél nagyobb arányban lehessen finanszírozni európai alapokból” – szögezte le a miniszter.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük