Felhívás!

Az energiaügyi miniszter lemondását követeli az USR

Az energiaügyi miniszter lemondását követeli az USR Románia

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) egyszerű indítványt nyújt be Virgil Popescu energiaügyi miniszter ellen, ha az nem mond le – jelentette be hétfőn Ionuţ Moşteanu, a párt szóvivője.

Ionuţ Moşteanu a parlamentben a sajtónak elmondta, hogy az USR szerint Virgil Popescu “közönyösen” viszonyult az energiaárak liberalizálásához, nem készítette elő ezt az intézkedést, annak ellenére, hogy már több mint két éve tisztségben van.

“Látjuk, mi történik most az energiaárakkal, min mennek keresztül a románok ezen a télen. Természetesen a gondok még nem értek véget, a téli hónapok még csak most következnek” – fogalmazott a szóvivő.

Ionuţ Moşteanu pártja nevében ismét rendkívüli parlamenti ülésszak összehívását sürgette az energiadrágulásokat ellensúlyozó “gyors” intézkedések megvitatására és elfogadására. Emlékeztetett arra, hogy az USR már tavaly októberben javasolta az energia áfájának csökkentését. Azt is indítványozták, hogy részesüljenek adójóváírásban a nehéz helyzetbe került szolgáltatók, és mentesítsék a zöld bizonylat kifizetése alól a fogyasztókat.

“Javaslataink süket fülekre találtak, és láthatjuk, hogy mi történik” – jelentette ki az USR szóvivője.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.