Felhívás!

Az EMSZ szerint az RMDSZ-nek is ki kellene lépnie az EPP frakcióból

Az EMSZ szerint az RMDSZ-nek is ki kellene lépnie az EPP frakcióból Románia

Az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) szerint erdélyi magyar képviselő a Fidesszel történt események után nem lehet többé tagja az Európai Néppárt frakciójának.

Az alakulat két társelnöke, Mezei János, a Magyar Polgári Párt elnöke és Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke által jegyzet tájékoztatás szerint, mivel egyik erdélyi politikai alakulat sem indított jelöltet a legutóbbi 2019-es európai parlamenti választásokon, ezért a két brüsszeli RMDSZ-es erdélyi magyar képviselő az Erdélyi Magyar Néppárt és az MPP választóinak is adós a cselekedeteikkel kapcsolatos elszámolással, és nem csupán az RMDSZ belügye európai parlamenti képviselőik szereplése.

Mint írják: meggyőződésük, hogy az erdélyi magyar EP-képviselőknek szolidaritást kell vállalniuk a FIDESZ politikusaival, nem lehetnek tagjai egy olyan frakciónak, amely mindegyre megtagadja a keresztény-konzervatív értékeket, és nemtelen támadások kereszttüzébe állítja a magyar kormányt.

Érvelésük szerint, ha az RMDSZ két európai parlamenti képviselője a történtek ellenére is az EPP frakciójának tagja marad, miként azt az RMDSZ elnöke nyilatkozta, úgy a teljes erdélyi nyilvánosságnak tartoznak majd elszámolással a tekintetben, hogy miként vállaltak politikai közösséget olyanokkal, akiknek egyre inkább céljuk a hagyományos európai és keresztény értékek felszámolása.

Azt írják, hogy elvárják a vonatkozó döntés felülvizsgálatát és az Európai Parlament két erdélyi magyar képviselőjének kilépését az EPP frakciójából.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások