Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt egy év legerősebb földrengését mérték az éjjel Vranceában

Az elmúlt egy év legerősebb földrengését mérték az éjjel Vranceában Románia

A Richter-skála szerinti 5,2-es erősségű földrengést észleltek pénteken 3 óra 26 perckor Vrancea megyében.

Hirdetés
Hirdetés

Az országos földfizikai intézet tájékoztatása szerint a földmozgás 121 kilométeres mélységben történt, Brassótól 85, Bákótól 96, Ploieşti-től 100 kilométerre.

Ez volt az elmúlt esztendő legerősebb földrengése, ennél nagyobb földmozgást 2018 októberében mértek legutóbb, az 5,8-as erősségű volt és Buzău megyében észlelték.

Az elmúlt év legerősebb földrengése a Richter-skála szerinti 4,7-es erősségű volt, és május 18-án következett be Suceava megyében.

A szeizmikus tevékenység normálisnak tekinthető

A Vrancea térségében észlelt szeizmikus tevékenység normálisnak tekinthető – nyilatkozta az országos földfizikai intézet (INFP) vezérigazgatója, Constantin Ionescu, aki szerint nem lesznek utórengései a Vrancea megyében péntek hajnalban történt, a Richter-skála szerinti 5,2-es erősségű földrengésnek.

“A Vrancea megyében észlelt földrengésnek nincs köze az Albániában vagy a nemrég Törökországban történtekhez. Romániában más mélységben történnek a földrengések, ez a szeizmikus tevékenység normális Vranceában. Időnként előfordul egy-egy, a Richter-skála szerinti 5,2-es vagy legtöbb 6-os erősségű földrengés, általában körülbelül kétévente” – magyarázta a szakember.

Ionescu azt is elmondta, hogy 5,2-es megnitúdónál nem kell utórengésekre számítani, ilyenek rendszerint a Richter-skála szerinti 7-es erősségűnél nagyobb földrengéseknél jelentkeznek.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. január 31., 14:46
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Egyszer lesz majd, ami nem volt. Akkor majd meglatja mindenki, mar aki tuleli a katasztrofat, hogy Romaniaban meg az sem lesz akik kiszedjek a tuleloket a romok alol. Egy ilyen orszagban, ahol evekig gondolkoznak azon, hogy egy szaros fahidat hogyan epitsenek egy szaros kispatak fole… Ahol leszakad egy kisebb vasuti hid ( lasd Bodzafordulo fele-mellekvonal, Szeben fele-fovonal ), az elobbi mar ket eve, az utobbi mar tobb mint 17 eve, es senki nem kepes ujraepiteni egy szar hidat, hat en szukon hiszem, hogy ebben az orszagban kimentene valaki a romok alol, ha netan Isten orizzen igy tortenne. Es azt is szukon hiszem, hogy az osszedolt epuleteket ujjaepitse valaki. Pedig Kinaban ket het alatt uj korhaz epul, Japanban pedig egy 7,8 fokos foldrenges a jomultkor leszakitott 12 kilometret egy hegyvideki autosztradabol, de ugy, hogy egyik sav sem volt jarhato ezen a 12 kilometeren. Tudjatok hany nap kellett a japanoknak, hogy ezt a 12 kilometer utat teljesen foljavitsak es a sztradat ujra megnyitsak a forgalom elott?! 9 (kilenc) nap ! Nalunk a Brassot Bukaresttel osszekoto autosztrada hegyvideki szakaszat ,ami nem hosszabb 60 kolometernel, nem voltak kepesek 30( !!!) ev alatt megcsinalni. Hogy miert?! Mert nalunk nem cselekednek, hanem gondolkodnak ! Es ezt olyan sokaig teszik, amig elmegy tole a munkakedvuk ! Mert a romanoknak, mikor megjon a munkakedvuk, akkor leulnek, es addig ulnek es gondolkodnak, amig el nem mulik ! Na ezert nem lehet nalunk egy osszedolt hidat ujraepiteni !