Felhívás!

Az egészségügyi miniszter “masszív” beruházásokat ígér erre az évre

Az egészségügyi miniszter “masszív” beruházásokat ígér erre az évre Románia

Az egészségügyi intézményekben jelentős felújításokra kerül sor ebben az évben, hogy az orvosok minőségi egészségügyi ellátást tudjanak nyújtani a pácienseknek, jelentette ki csütörtökön Sorina Pintea.

Az egészségügyi miniszter úgy fogalmazott, “történelmi” szintű az általa vezetett tárca idei, beruházásokra és felszerelésekre kiutalt büdzséje. “2017-ben ez az összeg 170 millió lej volt, 2018-ban 193 millió lej, 2019-ben 1,1 milliárd lej. Idén masszívan beruházunk az egészségügyi intézményekbe, hogy az orvosok megfelelő körülmények között tudják ellátni pácienseiket. A beruházások egyrészt építkezésekből, másrészt kibővítésekből és egyes kórházak átépítéséből fognak állni, valamint csúcstechnológiájú felszerelések beszerzéséből” – mondta Pintea.

Az egészségügyi tárca vezetője arról is tájékoztatott, hogy idén két sürgősségi osztály épül: egyik Nagyváradon 2,8 millió euróból, a másik Brassóban 2,2 millió eurós befektetéssel.

Még ebben az évben befejezik a Kolozsvári Onkológiai Intézet sugárterápiás bunkerét, amely 1,1 millió euróból készül el, és a helyi hatóságokkal együttműködésben folytatják a sugárterápiás hálózat fejlesztését Marosvásárhelyen, Temesváron, Iaşi-ban, Bukarestben – összesen 8 millió euró értékben.

6,7 millió eurót fordítanak tíz megyei kórház nukleáris mágneses rezonancia (NMR)-géppel való felszerelésére, és az égési sérültek kórházát 11,7 millió euró értékű berendezéssel látják el – sorolta a miniszter.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.