Hirdetés
Hirdetés

Az e-sport romániai elismeréséről szóló tervezetet nyújtott be a parlamentbe Florin Cîţu

Az e-sport romániai elismeréséről szóló tervezetet nyújtott be a parlamentbe Florin Cîţu Románia

Az elektronikus sport (e-sport) romániai elismeréséről nyújtott be szerdán törvénytervezetet a parlamentbe a Nemzeti Liberális Párt és a szenátus elnöke. Florin Cîţu csütörtökön a tervezetét visszavonta, és később módosításokkal újra beterjeszti – tájékoztatott a PNL.

Hirdetés
Hirdetés

Az alakulat közleménye szerint a jogszabályjavaslatot a Nemzeti Liberális Párt ifjúsági szervezete (TNL) dolgozta ki a Nemzetközi E-sport Szövetséggel együttműködve. Beterjesztését a parlamentbe Florin Cîţu vállalta.

A politikus indoklása szerint a romániai e-sport nem fejlődhet a sportként való formális elismerése nélkül. “Erre az igényre a lehető legliberálisabb módon válaszoltunk. A legkorrektebb szabályozás az, amit a piac kér” – idézte a PNL elnökét a közlemény.

A törvénytervezet szerint “a sportnak minősülő e-sport virtuális környezetben, számítógép vagy elektronikus eszköz felhasználásával, szervezett és versenyszerű módon, egyénileg vagy csoportosan végzett tevékenység, amellyel bármilyen szintű versenyen eredményt lehet elérni”.

A jogszabályban szereplő meghatározás szerint az e-sportoló az a 14. évet betöltött személy, aki szellemi képességeit virtuális környezetben, szervezett formában és versenyszerűen használja, illetve szerepel a romániai e-sportolók nyilvántartásában; az e-sport-verseny az e-sportolók részvételével szervezett, nyilvános vagy zártkörű, virtuális környezetben zajló versenyszerű esemény. 

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük