Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Az aszály sújtotta termőföldek területe elérte az 1,1 millió hektárt

Az aszály sújtotta termőföldek területe elérte az 1,1 millió hektárt Románia

Az ország 37 megyéjéből és a fővárosból származó adatok szerint elérte az 1.089.272 hektárt az aszály sújtotta termőföldek területe Romániában – tájékoztatott hétfőn a mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium.

A közlemény szerint a szárazság 189.339 hektár búzát és tritikálét, 30.698 hektár árpát, zabot és rozst, 26.805 hektár repcét, 482.287 hektár kukoricát, 242.223 hektár napraforgót, 39.473 hektár szóját és 46.164 hektár takarmánynövényt érint.

Eddig a következő megyékből jelentettek aszálykárokat: Fehér, Arad, Argeş, Bákó, Bihar, Botoşani, Brassó, Brăila, Buzău, Călăraşi, Krassó-Szörény, Kolozs, Konstanca, Dâmboviţa, Dolj, Galac, Giurgiu, Gorj, Hunyad, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Máramaros, Mehedinţi, Maros, Neamţ, Olt, Prahova, Szilágy, Szatmár, Suceava, Teleorman, Temes, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea megye és Bukarest környéke.

Petre Daea mezőgazdasági miniszter korábban közölte, hogy a kárbejelentések határideje november 15-e, ezt követően juthatnak hozzá a kártérítéshez az erre jogosultak. Ehhez azonban az Európai Bizottság hozzájárulására is szükség van, mivel az intézkedés állami támogatásnak minősül – tette hozzá a tárcavezető.

forrás: Agerpres

fotó: Gábos Albin

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük