Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Az államfő ügyvivő tanügyminiszternek nevezte ki Sebastian Burduja kutatásért felelős minisztert

Az államfő ügyvivő tanügyminiszternek nevezte ki Sebastian Burduja kutatásért felelős minisztert Románia

Klaus Iohannis pénteken aláírta Sebastian Burduja kutatásért, innovációért és digitalizációért felelős miniszter kinevezését az ügyvivő tanügyminiszteri tisztségbe.

Az államfő ugyanakkor aláírta azt a dekrétumot is, amely által tudomásul veszi Sorin Cîmpeanu lemondását.

Sorin Cîmpeanu csütörtök este mondott le oktatási miniszteri tisztségéből.

“Saját indíttatásból úgy döntöttem, lemondok az oktatási miniszteri tisztségről” – írta Facebook-oldalán. A távozó tárcavezető közölte, megtisztelőnek érzi, hogy elkezdhette a román tanügyi rendszer “gyökeres” reformját. Megjegyezte, hogy egy nehéz időszakban vette át a minisztérium irányítását.

Ezt követően Nicolae Ciucă miniszterelnök bejelentette, hogy elfogadta Cîmpeanu lemondását.

Burduja: tisztában vagyok az előttem álló kihívásokkal

Megtisztelőnek érzi Sebastian Burduja, hogy Nicolae Ciucă kormányfő őt javasolta ügyvivő miniszternek az oktatási tárca élére. Pénteken a Facebook-oldalán közölte: tisztában van az előtte álló kihívásokkal.

“Feladatom az oktatási minisztérium adminisztratív működésének biztosítása az átmeneti időszakban” – írta bejegyzésében a kutatásért és digitalizálásért felelős miniszter.

Közölte, hogy nem lesz könnyű a tanügy megreformálása, mert a “paradigmaváltásokat” általában nem mindenki fogadja el. De a reformokat végre kell hajtani – hangsúlyozta -, mert az oktatás teremti meg az ország jövőjét.

Burdujan ugyanakkor köszönetet mondott a posztjáról lemondott elődjének, Sorin Cîmpeanunak a minisztérium élén végzett munkáért. “Sokszor éjszaka is láttam őt dolgozni az országos vizsgák előtt. Miniszterként mindent szívvel-lélekkel csinált, beleértve a részvételét az új tanügyi törvények tervezetének tucatnyi nyilvános vitáin az ország minden sarkában” – jellemezte elődjét, akinek az érdemei közé sorolta, hogy nyitva tartotta az iskolákat a pandémia idején és megemelte a nemzetközi tantárgyolimpiákon jól teljesítő diákok jutalmát.

(forrás: Agerpres, fotó: Sebastian Burduja/Facebook)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük