Felhívás!

Az alacsony nyugdíjak és a Covid-igazolvány ellen tüntet néhány tucat nyugdíjas Bukarestben

Az alacsony nyugdíjak és a Covid-igazolvány ellen tüntet néhány tucat nyugdíjas Bukarestben Románia

A munkaügyi minisztérium előtt tüntet néhány tucat nyugdíjas az alacsony nyugdíjak és a az uniós digitális Covid-igazolvány ellen.

Az akcióban egy Galac és egy Vâlcea megyei nyugdíjasszervezet tagjai vesznek részt, mindkettő a romániai nyugdíjasszervezetek országos szövetségének alapítója.

A tüntetők tábláin a következő feliratok olvashatók: “Miért emelkednek az árak, ha nincs pénzünk?”; “A Tétlenség és a Társadalmi Mellőzés Minisztériuma arcátlanul átver, csizmában alszik és az országos nyugdíjalapból tömi a hasát”; “Állítsátok meg a románok, főleg a nyugdíjasok elleni tömegmészárlást”; “Nemet mondunk a kötelező oltásra, ingyenes tesztelést és megelőző kezelést akarunk”; “Nemet mondunk a zöldigazolványra!”.

Egy koporsót is magukkal vittek a helyszínre, amelyen a “Iohannis – a nyugdíjasok első számú sírásója” és a “Iohannis, Románia Terminátora” feliratok olvashatók.

A nyugdíjasok sérelmezik, hogy nem számíthatnak a hatóságokra a szegénység leküzdésében, a döntéshozók nem hoznak szigorú intézkedéseket a járvány visszaszorítására, ugyanakkor tömeges tesztelést és a megbetegedéseket megelőző gyógyszerek biztosítását követelik.

A fűtésszámlák növekedésére és az általános drágulásokra hivatkozva követelik továbbá a nyugdíjpont 15 százalékkal történő megemelését.

A nyugdíjasok a Cotroceni-palota előtt szándékoznak folytatni a tiltakozást.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.