Felhívás!

Az adóhatóság nem üzérkedik

Az adóhatóság nem üzérkedik Románia

Az országos Pénzügyi és Adóhatóság (ANAF) folytatja a bűncselekmények, súlyosabb törvénysértések elkövetőitől – magánszemélyektől, jogi személyektől – elkobzott különféle áruk, termékek, értéktárgyak értékesítését.

A kisebb értékűek az úgynevezett Anaf-üzletekben nagyon olcsón megvásárolhatók (olykor akár az eredeti ár 5-10 százalékáért is). Ezen kívül rendszeresen kiírnak árveréseket gépjárművek eladására is.

A márciusi kínálat lajstromain ott van például egy 2005-ös gyártású Volkswagen Golf személyautó, amelynek kikiáltási ára alig 1650 lej. A márciusra előjegyzett árverési listákon összesen 41 személyautó található, akad köztük Audi6-os, Renault Megane, Seat Alhambra, Dacia Logan és Mercedes kisbusz is. Utóbbi esetében 110 ezer lej a kikiáltási ár, tehát értékes példányról van szó. Az észak-moldvai Botosani-ban árverezik március 24-én.

A kiindulási árak amúgy is általában alacsonyak a polgári perek nyomán kiírt adósságbehajtási árveréseken, a bűncselekmények elkövetőitől lefoglalt, elkobzott tárgyak, autók még olcsóbbak, hiszen itt a legfőbb szempont a minél gyorsabb adósságbehajtás, a pénzértékre való konvertálás. Az adóhatóság nem üzérkedik, nem szempont az, hogy föltétlenül minél nagyobb összegekért értékesítsék a lefoglalt, elkobzott tárgyakat, ingóságokat, ingatlanokat.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.