Felhívás!

Az ablakon szökött meg egy kolozsvári kórházból egy koronavírus-gyanús férfi

Az ablakon szökött meg egy kolozsvári kórházból egy koronavírus-gyanús férfi Románia

A kórház ablakán szökött ki és ismeretlen helyre távozott a kolozsvári Leon Daniello pulmonológiai klinika egyik, koronavírusra utaló tünetekkel beutalt betege.

A férfi ellen korábban már született büntetőjogi ítélet, aminek következtében nem volt joga Kolozváron tartózkodni. Az ügyészség most betegségek leküzdésének meghiúsítása (Btk. 352. cikk) és a büntetőjogi szankciók végrehajtásának megtagadása (Btk. 288. cikk) miatt indított ellene in rem eljárást.

Az ügyészség leszögezi, hogy a férfi, aki tünetei alapján nagy valószínűséggel SARS-CoV-2 vírussal (koronavírus) fertőzött, március 31-e este és április elseje délelőtt között az orvosi személyzet engedélye nélkül elhagyta a kórházat. A nyomozó hatóságok azt is hozzáteszik, hogy a férfi az ablakon keresztül szökött meg, és ismeretlen helyre távozott.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. április 2., 13:10
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Es senkinek nem gyanus az, hogy egyesek megszoknek a korhazbol, a hivatalos allami karantenbol ?! Vajon miert teszik ?! Hiszen minden ep elmeju ember aki lebetegszik, azon van, hogy minel hamarabb korhazba keruljon, hiszen a korhaz azert kene korhaz legyen, hogy gyogyitsa az ilyen betegeket. Es vajon 10-esevel 50-esevel miert mondanak fol az orvosok es az aszisztensek egyes korhazakba ?! Talan tudnak ok valamit, amit mi meg nem tudunk ?! Itt valami nagyon buzlik ez a koronavirus korul. Jo volna, ha azok kozul az egeszsegugyben dolgozo es felmondasukat beado noverek kozul es orvosok kozul, valaki merne venni a batorsagot es elkezdene meselni a korhazakban torteno valos igazsagrol. Mert itt valami nagyon nem tiszta dolog megy vegbe, ahol egy aszisztens vagy orvos, csak ugy folmond, es folrugja az eddigi jol fizetett allasat, annak ellenere, hogy tudja, hogy tobbe soha nem dolgozhat az egeszsegugyben. Kezdjen mar vegre valaki nyiltan es oszinten beszelni a doldokrol, mert ellenkezo esetben ennek az egesz ugynek nagyon rossz vege lesz. Az igazsag elobb utobb ugyis ki fog derulni, csak nehogy akkor mar egyesek szamara tul keso legyen !