Felhívás!

Arafat: nem kizárt, hogy az enyhe koronavírusos eseteket otthon fogják kezelni

Arafat: nem kizárt, hogy az enyhe koronavírusos eseteket otthon fogják kezelni Románia

Raed Arafat belügyi államtitkár, a katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője nem tartja kizártnak, hogy a koronavírus romániai elterjedése esetén az enyhe lefolyású eseteket otthon fogják kezelni.

A képviselőház egészségügyi bizottságának ülésén részt vevő Arafat azt mondta, ha Romániában elterjed a koronavírus, tanácsosabb lesz otthon maradni és tárcsázni a segélyhívó számot, amelynek kezelői a tünetek alapján eldöntik, hogy mentőt küldenek-e, vagy otthoni megfigyelést javasolnak.

Arafat szerint Olaszországban már a koronavírusos esetek ötven százalékát otthon kezelik, ugyanis a betegeknek csak 10%-a kerül súlyos állapotba, amely intenzív terápiás ápolást igényel, és 20-30%-nak van szüksége normál kórházi kezelésre.

A szakbizottságban a sürgősségi egészségügyi tartalékokra és karanténra vonatkozó 2020/11-es sürgősségi kormányrendeletről tárgyalnak.

A magánorvosok 250 intenzív terápiás betegágyat ajánlottak fel

Kétszázötven intenzív terápiás betegágyat bocsát szükség esetén a román egészségügyi hatóságok rendelkezésére a magánegészségügyi szolgáltatókat tömörítő szervezet, a PALMED.

A PALMED elnöke, Cristian Hotoboc a Facebookon közölte, hogy az egészségügyi minisztérium hétfőn megfogalmazott felhívására válaszolva, a COVID-19 vírus miatt kialakult helyzetre való tekintettel az ország 11 településén biztosít szükség esetén intenzív terápiás betegágyakat.

“Azonnal reagálni fogunk a román hatóságok kéréseire és aktívan részt fogunk venni mindennel, ami a jelen helyzetben szükséges” – üzeni a PALMED.

350 millió lejjel egészítik ki az egészségügyi tárca büdzséjét

A kedd esti kormányülésen hozott határozat értelmében 350 millió lejjel egészítették ki az egészségügyi minisztérium büdzséjét a koronavírus előidézte helyzet miatt, jelentette be Ionel Dancă, a miniszterelnöki kancellária vezetője.

“350 millió lejjel egészítették ki az egészszégügyi minisztérum büdzséjét, hogy a koronavírus terjedésének megakadályozásához szükséges egészségügyi eszközöket és fogyóanyagokat beszerezzék. Az egészségügyi minisztérium további intézkedéseket dolgoz ki. A kormány több határozatot fogadott el az utóbbi időben a helyzet minél jobb kezelése érdekében, és jelenleg a raktáron levő egészségügyi fogyóanyagok mennyisége elegendő. További mennyiségeket készülünk azonban beszerezni az elkövetkező időszakra, hogy minél jobban fel legyünk készülve a helyzetre” – mondta el Dancă a kormányülés végén tartott sajtónyilatkozatában.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. március 11., 10:08
    ÉRTÉKELÉS: 12

    Lattuk az Antena 3-on, hogy a koronavirusos beteggel hogyan beszeltek ezeken a hivoszamokon. Szegeny pasas onszantabol es emberi joerzesbol (mert a kutya sem torodott azzal, hogy honnet erkezett haza kulfoldrol es azzal sem, hogy hova megy!!!), azert hogy nehogy hozzatartozoit es baratait lefertozze, onszantabol tarcsazta az egyik ilyen segelyszamot, miutan erezte, hogy belazasodott, ahol nagyon “szepen” kifogadtak es azt mondtak, hogy varjon turelemmel mert a mento uton van. A mento pontosan 12 (tizenket !) ora mulva erkezett meg hozza !!! Es azt az inkompetenciat is lattuk, a tegnap este a Nagylak-i hatarnal, ahova egyetlen nap alatt, a hatosagok minden felhivasa ellenere, egyszerre 11.000 -en erkeztek a fertozott zonakbol, aztan elkezdtek cirkuszolni, hogy ok nem mennek karantenba (micsoda egy ontudatos allampolgarok!), aztan azt is lattuk, hogy hogyan makognak a roman hatosagok, mert nem tudtak a helyzetet kezelni, es aki vegignezte, az azt is lathatta, hogy a vegen kibokte az egyik vamostiszt, amit Arafat doktor, rogton utana ala is tamasztott, hogy a Nagylak-i hatarnal tulajdonkeppen csak 120 embernek van hely a karantenba ! Ezert ugy dontottek, hogy 80 embert karantenba helyeznek es a tobbivel alairattak egy iratcsomot, aztan sajat felelosegukre elengedtek oket. Na ilyen szepen kezelik a helyzetet a roman inkompetens hatosagok, ugyhogy senki ne csodalkozzon azon, ha hamarosan Romaniabol Italia 2 lesz, vagy Isten orizz meg sulyosabb helyzet alakul majd ki .