Felhívás!

Arafat: ki kell kapcsolni a mikrofont azok esetében, akik félretájékoztatják a lakosságot

Arafat: ki kell kapcsolni a mikrofont azok esetében, akik félretájékoztatják a lakosságot Románia

Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos vészhelyzeti bizottság vezetője szombaton úgy fogalmazott, hogy “ki kell kapcsolni a mikrofont” azok esetében, akik félretájékoztatnak és arra biztatják az embereket, hogy ne oltassák be magukat.

Arafat jelen volt a ciolpani-i országos intervenciós központban, ahová szombaton érkezett meg a Dánia által az európai polgári védelmi mechanizmuson keresztül nyújtott segítség, amely Covid-betegek kezeléséhez szükséges 15 lélegeztetőgépből és 8 oxigénkoncentrátorból áll.

“Ki kell kapcsolni a mikrofont mindazok számára, akik félretájékoztatnak, és azt mondják az embereknek, hogy ne oltassák be magukat. És hagynám a szakterülethez értőket, hogy elmagyarázzák, miért hasznos a védőoltás felvétele” – mondta Arafat.

Hangsúlyozta, hosszú ideje tart a félretájékoztatás, melynek keretében minden lehetséges kommunikációs csatornán arra biztatják az embereket, hogy ne bízzanak a hatóságokban, ne tartsák be, amit ezek mondanak.

Véleménye szerint ennek egy időre, “legalább két-három hónapra” véget kell vetni a hivatalos – tévé- és rádióadók – kommunikációs csatornákon.

“Legalább a televíziós és rádiós vitákban törekedjünk a lakosság helyes, tudományos alapokon nyugvó egészségügyi tájékoztatására, magyarázzuk el, miért jobb beoltatni magunkat, mint oltatlanul maradni, és mi történhet velünk és a családunkkal, ha nem vesszük fel a vakcinát” – nyomatékosította Arafat.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások