Felhívás!

Áprilisban lehetne biztonságosan újranyitni az iskolákat az oltáskampány koordinátora szerint

Áprilisban lehetne biztonságosan újranyitni az iskolákat az oltáskampány koordinátora szerint Románia

Március végén, április elején lehetne biztonságosan újranyitni az iskolákat, ugyanis várhatóan akkor ér majd véget a koronavírus elleni oltáskampány második szakasza, amelynek keretében a pedagógusokat, az időseket és a veszélyeztetett kategóriákba tartozók személyeket fogják immunizálni – nyilatkozta a Digi24 műsorában Valeriu Gheorghiță, az oltási kampány lebonyolításával megbízott országos bizottság elnöke.


Gheorghiță elmondta, a gyermekek általában könnyen átvészelik a betegséget, a gondot inkább az jelenti, hogy tünetmentesen megfertőzhetnek másokat. Hozzátette: az iskolákban a tevékenység nagyon jól szervezett, főleg a kisebb gyerekek esetében, ezért kevés a valószínűsége, hogy óra közben megfertőződjenek, a kockázatot inkább az iskolán kívüli tevékenységek (tömegközlekedés, parkok) jelentik.

“Az oltáskampány második szakaszában kerül sor a tanárok és az idős személyek beoltására. Ez azt jelenti, hogy március végén, április elején tudnánk biztonságban újranyitni az iskolákat, amikor a második szakasz végére érünk” – mondta az oltáskampány koordinátora.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. december 21., 20:17
  ÉRTÉKELÉS: 2

  A parlamentbe maszk nélkül ülhet jópár Aur os szaki, 250 fő a korcsolyapályán, páran szavazhattak is az iskolában, gyűlést is tarthatnak közintézményekben,a munkás dolgozhat,de a gyerek maradjon otthon😎
  Meddig?! A Mocselek, Majlátok,Kalányosok, Cinorik lassan analfabétaként főiskolát is végeznek!

 • User
  Dátum: 2020. december 22., 10:24
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Sajnos a hires – hirhedt online tanulasnak csak a tanulok szivjak meg, most nagyon fasza dolog hogy a felmeroket koppintjak, masoljuk hanem csoportosan megoldjak ONLINE , igy a tanarok letudjak a jegyeket, tehat ok a feladatot megoldottak viszont a tanev vegen lessz a hatalmas koppanas amikor az eretsegi eredmenyek padlot fognak es kiderul , hogy az ONLINE kapott tizesek 100% nem fog megfelelni egy otosnek !!!