Felhívás!

Andronescu: Minden iskola okostáblákat, minden gyerek táblagépet kap

Andronescu: Minden iskola okostáblákat, minden gyerek táblagépet kap Románia

Minden iskola okostáblákat, minden gyerek táblagépet kap – jelentette ki pénteken Konstancán Ecaterina Andronescu tanügyminiszter.

A tárcavezető szerint ez “egy lépés az eredményesség növelése érdekében”, mert nem lehet leragadni “a krétánál és a füzetnél”, használni kell a modern technológiát.

Az elképzelést európai uniós alapokból valósítanák meg, de nem egyik napról a másikra, hisz a projekt kidolgozása is időbe telik, és jóváhagyása is igénybe vehet néhány hónapot – közölte Ecaterina Andronescu.

A tanügyminiszter arról is beszámolt, 2300 iskolabuszt vásárol az oktatási minisztérium a vidéki diákok számára.

Andronescu szerint a fejlesztési minisztérium alapjaiból beszerzendő buszokat az oktatási minisztérium szakemberei által készített elemzés alapján osztják szét.

Andronescu hozzátette: a 2.300 iskolabusz beszerzéséhez szükséges összeget belefoglalják a 2019-es költségvetésbe. A buszok már idén eljutnak rendeltetési helyükre – mondta a miniszter.

Képünk illusztráció.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. január 20., 10:08
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Sok tantárgynál hiányzik a könyv, ami van tele helyesírási és fogalmi hibákkal! A táblagépek megoldják a helyzetet,főképp ha pár hónap után beadják az unalmast a sok tapogatás után! 😂

 • User
  Dátum: 2019. január 20., 12:37
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Még volt egy jó üzlete a meghajtó programok elosztásával, gondolta még rátesz egy lapáttal! Egy – két – három panama hazai viszonyok között nem olyan nagy ügy, mégcsak nem is flotta.

 • User
  Dátum: 2019. január 22., 23:37
  ÉRTÉKELÉS: 4

  A sikeres felszerelés dicshimnuszainak végén ott lesz apró betűkkel: Ez az eszköz 2020 júniusában a forgalomból kivonandó. Azt gondolom, nagyon szívesen én is ténykednék egy ilyen forgalomban, a teljes kifizetés 7 – 9 % – ért, plusz a képletes ÁFA 24,5 % – ért. Ha az eszközök jobbak lennének, a pénz természetesen több lenne. Talán egyszerűbb megoldások hiányoznak ma a romániai iskolákban.

 • User
  Dátum: 2019. január 22., 23:38
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Hány gyermek nem járt iskolába az első félévben? (Iskolaépület, autóbusz, veszélytelen ösvény, biztonságos út, közlekedési eszköz hiányában)