Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Alulfinanszírozottságra panaszkodik a fogyasztóvédelem vezetője

Alulfinanszírozottságra panaszkodik a fogyasztóvédelem vezetője Románia

Jelentőségéhez és széles körű tevékenységéhez mérten alulfinanszírozott az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) – véli az intézmény elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

Horia Constantinescu egy csütörtöki sajtótájékoztatón azt mondta, a felügyelőnkénti statisztikák is bizonyítják, hogy az általa vezetett intézmény a leghatékonyabbak közé tartozik, mégsem részesül megfelelő finanszírozásban. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy ez változni fog a jövőben.

Az elnök állítása szerint sok esetben nem tudnak autót biztosítani a felügyelőknek, így azok kénytelenek vagy saját járműveiket, vagy tömegközlekedési eszközöket használni, hogy eljussanak az ellenőrzőakciók helyszínére. „Sokszor egyenesen szégyellem megkérdezni tőlük, hogyan jutottak az ellenőrzésekre és miként tudták végrehajtani a feladatukat” – fogalmazott.

Constantinescu hozzátette, megkezdték 361 testkamera beszerzését, amelyekre országszerte szükség van, hogy minden ellenőrzőakciót tudjanak lefilmezni, és a felvételek bizonyítékként szolgáljanak a bíróságon. „Jelenleg saját mobiltelefonjukat használják filmezésre a felügyelők” – tette hozzá.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük