Felhívás!

Általános sztrájk: ma déltől nem közlekednek a távolsági buszok

Általános sztrájk: ma déltől nem közlekednek a távolsági buszok Románia
Csütörtökön 12 órától meghatározatlan időre általános sztrájkot hirdettek a közúti fuvarozók. A munkabeszüntetés a megyéken belüli és a megyeközi távolsági buszjáratokra terjed ki, és közel egymillió utast érint.
 
A hírtelevíziók beszámolói szerint a Román Fuvarozók Szövetsége (FORT) szerdán már értesítette a prefektúrákat is a sztrájkról.
 
A fuvarozók Lucian Șova közlekedési miniszternek a személyszállítás megszervezésére vonatkozó rendelete ellen tiltakoznak, amely 2019-től liberalizálja a személyszállítási ágazatot. A FORT szerint az új szabályokkal az útvonalakra meghirdetett versenytárgyalásokon előnyben lesznek az új járművekkel felszerelt cégek, és nem számít többé a pályázók szakmai tapasztalata.
 
A versenytárgyalásokon nem lesz többé kritérium az utasok kényelmének biztosítása sem. A FORT szerint a minisztérium az új feltételekkel a külföldi cégeknek nyitja meg a piacot, a hazai fuvarozók pedig elveszíthetik a kenyerüket. „A rendelet egy atombomba, amely a levegőbe röpíti a román szállítási piacot és káoszt teremt” – nyilatkozta Augustin Hagiu, a FORT elnöke az Agerpresnek.
 

FRISSÍTÉS: 14 órakor végett ért a sztrájk, ismét közlekednek a távolsági buszok.

A sztrájk beszüntetését a FORT azzal indokolta, hogy a képviselőház szállításügyi bizottsága konzultációt hirdetett az érintettekkel.
 
(Agerpres)
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.