Felhívás!

Alexandru Rafila szerint csökkenni fog az oltási kedv

Alexandru Rafila szerint csökkenni fog az oltási kedv Románia

A mostani tapasztalat azt mutatja, hogy jelentősen kevesebben kapják meg a koronavírus elleni vakcina első dózisát, mint amennyien a második adagban részesülnek, és ez az oltási kedv lanyhulását jelzi – figyelmeztet Alexandru Rafila.

Az Egészségügyi Világszervezet romániai képviselője szerint míg jelenleg megközelíti vagy meghaladja a napi 1oo ezer személyt az immunizáltak száma, a következő hetekben csökkenő tendenciára kell számítani.

A szakember figyelmeztet: tévhit az, hogy a korlátozások enyhítése a járvány eltűnését jelenti. “A Covid-19 köztünk van és még sokáig itt is marad, ha nem viselkedünk felelősségteljesen” – magyarázta Rafila.

Hozzátette: bár a legújabb járványügyi rendelet szerint csupán zsúfolt kültereken, azaz piacokon, vásárokon és buszmegállókban kell viselni a maszkot, zsúfolt térnek számít minden olyan hely, ahol nem tartható az emberek közötti másfél méteres távolság, ezért javallott ilyen esetekben is védenünk magunkat – tette hozzá a WHO romániai képviselője.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. május 18., 9:50
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Jobban hangzik, hogy ,, immunizáltak”,mint az,hogy,,beoltottak”.Pedig csak beoltottak,nem immunizáltak.Ne legyen igazam!,, !A vakcina senkit nem véd meg 109%-ban”(WHO). Tehát nem véd meg…