Hirdetés
Hirdetés

Aláírásgyűjtésbe kezd a PNL rendkívüli parlamenti ülésszak összehívása érdekében

Aláírásgyűjtésbe kezd a PNL rendkívüli parlamenti ülésszak összehívása érdekében Románia

Aláírásgyűjtésbe kezd a Nemzeti Liberális Párt (PNL) egy rendkívüli parlamenti ülésszak összehívása érdekében.

A PNL elnöke, Ludovic Orban hétfőn azt mondta, alakulata már két héttel ezelőtt kérte a rendkívüli ülésszak összehívását, a parlament két házának vezetősége azonban elutasította erre vonatkozó igénylésüket.

Orban szerint elsősorban a 2019-es állami költségvetés törvényének elfogadása indokolná a rendkívüli ülésszak összehívását, de napirendre vennék az adóügyi módosításokról szóló, 2018/114-es sürgősségi kormányrendeletet is, amelynek az elutasítását szorgalmazza a PNL. “Ugyanakkor szükségesnek tartjuk azonnali választ adni a bűnözés drámai, riasztó növekedésére, amely annak a csaknem 14 ezer elítéltnek a szabadulásával magyarázható, akiket büntetésük letöltése előtt engedtek ki a börtönből a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvénye alapján” – fogalmazott a liberális pártelnök.

Hirdetés
Hirdetés

Ludovic Orban hozzátette, alakulata hétfőn benyújtja a parlamentbe a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvényének hatályon kívül helyezéséről szóló jogszabálytervezetet, valamint egy javaslatot a büntető törvénykönyv idő előtti szabadlábra helyezésről szóló előírásainak módosítására.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük