Felhívás!

Akár 5 ezer lejre is bírságolhatják azt, aki indokolatlanul hívja a 112-t

Akár 5 ezer lejre is bírságolhatják azt, aki indokolatlanul hívja a 112-t Románia

Az a személy, aki indokolatlanul hívja az 112-es hívószámot, mozgásba hozva az egész rendszert, személyzetet és technikát, ki kell hogy fizesse a kiszállás minden felmerülő költségét, emellett a segélyhívószámra beérkezett hamis riasztásokért kiszabható bírság felső határa 5.000 lejre nő, fogadta el a jogszabálytervezetet első házként szerdai ülésén a szenátus plénuma.

A kormány által kezdeményezett tervezetet 68 igen szavazattal, 7 tartózkoás mellett fogadta el a felsőház.

A tervezet értelmében a hamis riasztásokért kisszabható bírság alsó határa 500-ról 1.500 lejre nő, a felső határ pedig 1.000 lejről 5.000 lejre.

Şerban Nicolae szociáldemokrata szenátor hangsúlyozta, a jogszabály azt is előírja, hogy Románia területén ezentúl ne lehessen olyan mobiltelefonokat kereskedelembe bocsátani, amelyekre nem töltötték fel előzetesen és ingyenesen a Különleges Távközlési Szolgálat (STS) alkalmazását. Az országban kereskedelembe bocsátott mobiltelefonok gyártóinak 12 hónap áll a rendelkezésükre a művelet elvégzéséhez.

Felszólította ugyanakkor a kormányt, hogy ‘soha’ ne hozza fel többé a mobilfeltöltő-kártyák személyi igazolvánnyal történő vásárlását, mivel az alkotmánybíróság már megállapította, hogy ez alkotmányba ütközne.

A tervezet ezt követően a képviselőház asztalára kerül, amely döntő szerv lesz az ügyben.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.