Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Adriana Pistol: nő a koronavírustesztek pozitivitási aránya

Adriana Pistol: nő a koronavírustesztek pozitivitási aránya Románia

A koronavírustesztek pozitivitási rátája növekvő tendenciát mutat – jelentette ki kedden Adriana Pistol.

Hirdetés
Hirdetés

Az egészségügyi minisztérium államtitkára rámutatott, míg múlt héten 8,9 százalékos volt az elvégzett tesztek pozitivitási aránya, a héten ez 9,5 százalékra emelkedett, míg a reprodukciós ráta csaknem 27 százalékkal 0,95 százalékra nőtt múlt héthez viszonyítva.

A szakember kiemelte, az elmúlt hét napban Európa-szerte nőtt az új megbetegedések száma. Ahhoz, hogy az esetszámok növekedése enyhe maradjon, nagyon fontos betartani a higiéniai szabályokat, kerülni kell a tömeget, illetve javasolt a védőmaszk viselése a tömegközlekedési eszközökön és az olyan zárt helyeken, ahol sokan tartózkodnak – hangsúlyozta.

Korai lenne a járvány hatodik hullámáról beszélni

Adriana Pistol azt mondta, hogy korai lenne a világjárvány hatodik hullámáról beszélni, ezt legkorábban valószínűleg csak ősszel lehet majd előrevetíteni.

Sajtótájékoztatóján Pistol kifejtette, hogy még nincs jele egy új virulens vírustörzs megjelenésének.

“A virulencia a keringő törzsekhez kapcsolódik, és nehéz megjósolni, hogy lesz-e egy másik, más típusú virulenciával rendelkező variáns. Jelenleg nem tudjuk ezt előrevetíteni” – magyarázta az államtitkár.

Hangsúlyozta: az Európában jelenleg keringő vírustörzs is az omikron egyik altípusa, nem külön variáns.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás
Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. március 22., 15:12
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Ez a román Müller Cecília ugye, aki most Brüsszelben bujkál…? Ez lesz az új kovid új arca? Hát nem mondom… Van az a pénz…