Felhívás!

A vészhelyzet meghosszabbítását helyezte kilátásba az egészségügyi miniszter

A vészhelyzet meghosszabbítását helyezte kilátásba az egészségügyi miniszter Románia

Június 15-e után is meghosszabbíthatják a vészhelyzetet, nyilatkozta Nelu Tătaru egészségügyi miniszter. Hozzátette: a döntés meghozatalánál figyelembe fogják venni a járvány alakulását, az új gócpontok megjelenését, és a közösségi terjedést.

Vasárnap zsinórban a harmadik nap jelentettek nagy számú új esetet, szám szerint 189-et, míg szombaton 187 volt az újonnan regisztrált megbetegedések száma.

“Június 15-ig még vészhelyzeti állapotban vagyunk, az országos vészhelyzeti bizottság a helyzet alakulásának függvényében dönt majd a vészhelyzet esetleges meghosszabbításáról. Amennyiben nem folytatódik a vészhelyzet, lazítások várhatóak, bár ezt nehezen tudom elképzelni. A helyzet átfogó felmérése van szükség, de nem hiszem, hogy június 15-e lesz az az időpont, amikortól kezdve megszűnik a vészhelyzet, figyelembe véve a járvány alakulását, az új gócpontokat, és azt, hogy továbbra is közösségi terjedés tapasztalható” – nyilatkozta Nelu Tătatu a B1 hírtelevíziónak.

A tárcavezető hozzátette, a közösségi terjedés a nyár folyamán is jellemző lesz:

“Az előrejelzéseink alapján egész nyáron megmarad a közösségi terjedés, a vírus nem tűnik el egyből. (…) Az idő felmelegedésével a felületek szintjén korlátozottabb lesz a terjedés, ez azonban csak az esetek 10-15 százalékáért felelős, a többi esetben levegőn keresztül fertőz a vírus” – mondta a miniszter.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. június 8., 10:35
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Mi a fene,nem működik az erős ,ellenálló dák gén elmélet,amit vagy egy hónapja hangoztatott egy Elenuca kaliberű hölgyemény?Az most hol van?Vetekszik a svéd hülyeséggel!

  • User
   Dátum: 2020. június 8., 18:58
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Szerintem elbújt mert rengetegen kiröhögték…mutasda már meg ,melyik az a dák gén,hogyan néz ki.2000 év után hány generáció követte egymást ,kb. olyan mintha a Szent Anna tóba beleöntöttek volna 2000 évvel ezelőtt egy liter pálinkát és most valaki csettintene egyet ha megkostólná a vizét , ez aztán a jó pálinka!

 • User
  Dátum: 2020. június 8., 14:16
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Ezek a fickók addig vannak kormányon, míg ezt a helyzetet fent tudják tartani. Ugyanis megbukott ez a kormány már a parlament szavazása nyomán, de a járvány miatt maradt, mint szükségmegoldás. Ha a járványnak vége, nekik is az. Ők ezt tudják, azért nyújtják amíg csak lehet. A statisztikát úgy alakítják, hogy igazolja ezt.