Felhívás!

A teraszok vendégeinek nem lesz kötelező lemérni a testhőmérsékletét

A teraszok vendégeinek nem lesz kötelező lemérni a testhőmérsékletét Románia

Nem lesz kötelező lemérni a testhőmérsékletét a teraszok vendégeinek, ennek eldöntése a teraszt üzemeltető vendéglő, kávézó, vagy bár tulajdonososától függ majd, jelentette ki Robert Chioveanu az Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság (ANSVSA) elnöke szerda este.

Ez az intézkedés, az általános egészségi állapot figyelemmel kísérésével együtt, azonban mindenképpen kötelező lesz a vendéglátóipari egységek alkalmazottai esetében a június elsejei megnyitást követően, mutatott rá Chioveanu egy videókonferencia keretében.

Nyomatékosította, hogy az alkalmazottak számára ugyanakkor kötelező lesz a védőfelszerelés – arcmaszk, kesztyű – használata is.

Ezzel kapcsolatban Răzvan Pîrjol, a gazdasági, energetikai és üzleti szféráért felelős minisztérium turisztikai főosztályának vezetője kifejtette, hogy remélhetőleg július 15-e körül kezd majd “a nomális kerékvágásba visszatérni az életünk”.

“Június elsején megnyitjuk a teraszokat, 15-én pedig a vendéglők zárt terű helyiségeit is, illetve a tengerparti strandokat” – mondta Pîrjol, hozzátéve, hogy a csütörtöki nap folyamán személyesen ellenőrzi a helyzetet a tengerparton, felméri, mire van még szükség a biztonságos megnyitáshoz.

Véleménye szerint a szállodások többsége már készen áll, meghozta a szükséges óvintézkedéseket a vendégek biztonsága érdekében.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.