Felhívás!

A tanügyminiszter szerint hagyományos, fizikai jelenléttel zajló tanév kezdődhet ősztől

A tanügyminiszter szerint hagyományos, fizikai jelenléttel zajló tanév kezdődhet ősztől Románia

Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter meg van győződve arról, hogy a koronavírus-járvány esetleges negyedik hulláma nem lesz annyira agresszív, hogy megakadályozza az iskolákban a hagyományos, fizikai jelenléttel zajló oktatást.

Vasárnap tartott sajtótájékoztatóján a miniszter hangsúlyozta, szükség van a fizikai jelenléttel zajló oktatásra, nem csupán a további lemaradások megakadályozása miatt, hanem a tanulók egészséges szociális élete miatt is.

Kifejtette, az online-tanítás miatt a lemaradások nagyok voltak, és ezeket nagyon nehéz bepótolni; bár azt ő sem tagadja, hogy ez az időszak hozzájárult a digitális képességek fejlesztéséhez mind a pedagógusok, mind a diákok körében.

Cîmpeanu derűlátón nyilatkozott a pandémia esetleges negyedik hullámával kapcsolatban, véleménye szerint az nem lesz annyira agresszív, hogy megakadályozza az iskolákban a hagyományos, fizikai jelenléttel zajló oktatást.

‘Ha mégis online-oktatásra kényszerülünk, a lemaradások tovább mélyülnek, hosszú távú negatív következményeket idéznek elő’ – tette hozzá a miniszter.

Meggyőződését fejezte ki, hogy az oktatási intézményekben továbbra is példásan be fogják tartani a járvány okán előírt óvintézkedéseket, akárcsak eddig.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások