Felhívás!

A tanügyi alkalmazottak saját egyházi ünnepükön szabadnapot kapnak húsvétkor és pünkösdkor

A tanügyi alkalmazottak saját egyházi ünnepükön szabadnapot kapnak húsvétkor és pünkösdkor Románia

A tanügyi alkalmazottak saját keresztény egyházi ünnepükön szabadnapot kapnak nagypénteken, húsvét, illetve pünkösd első- és másodnapján, mondja ki a szenátus által döntő házként szerdán elfogadott jogszabálytervezet.

A szenátorok egyhangúlag (92 igen szavazattal) fogadták el a tíz, különböző frakcióhoz (RMDSZ, PSD, USR, Pro Európa és kisebbségek) tartozó parlamenti képviselő által benyújtott tervezetet.

A jogszabály értelmében amennyiben az alkalmazott mindkét keresztény ünnep alkalmából részesül szabadnapokban, akkor az egyik rend szabadnapot be kell pótolnia.

A tervezet kitér a nem keresztény felekezetekhez tartozó diákokra is, kimondva, hogy mindenkinek jogában áll megtartani vallásos ünnepeit és szabadnapokban részesülni ezeken az ünnepeken.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. február 26., 19:28
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Örvendetes, de eddig is működött mifelénk! Sokkal égetőbb gondok akadnak a tanügy háza táján, de arra az elkövetkező években biztos nem kerül sor!😁

 • User
  Dátum: 2020. február 27., 17:28
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Alig tettek fel pár végleges tanügyi állást, aki 10-30év régiséggel rendelkezik a katedra mögött az leépítést kapott a múlt héten ennyi év után! Szégyen amit pár dörzsölt igazgató végez a környéken! Mikor dolgoznak ki egy komoly versenyvizsga szabályt az igazgatók kinevezésére és szünne meg a pártvonalon történő kinevezés!!!