Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A szociális segélyeket felülvizsgáló országos kampányt indít a munkaügyi minisztérium

A szociális segélyeket felülvizsgáló országos kampányt indít a munkaügyi minisztérium Románia

Országos szintű vizsgálat indul hamarosan annak megállapítására, hogy a szociális segélyben részesülők közül kik azok, akik valóban munkaképtelenek és nehéz helyzetben vannak – jelentette be Raluca Turcan munkaügyi miniszter.

Hirdetés
Hirdetés

A tárcavezető csütörtöki Facebook-bejegyzésében azt írja, egyelőre az országos kampány előkészítésén dolgoznak, az ellenőrzéseket a megyei kifizetési és felügyeleti ügynökségek, a területi munkaügyi felügyelőségek és a megyei munkaerő-elhelyezési ügynökségek képviselőiből álló csapatok végzik majd.

„A cél azonosítani mindazokat, akik valóban kiszolgáltatott helyzetben vannak, mivel munkaképtelenek, elérték a nyugdíjkorhatárt vagy kisgyerekeket kell eltartaniuk. Esetükben integrált támogató intézkedéseket hozunk majd” – magyarázta.

Bejegyzésében a miniszter hozzáteszi, megoldásokat találnak majd a foglalkoztatás növelésére a szociális segélyben részesülők körében, a jelenleg betöltetlen állások 30 százalékára ugyanis szakképzetlen munkásokat keresnek.

„Az országos kampány csak akkor lesz sikeres, ha a polgármesteri hivatalok képviselői szorosan együttműködnek, és a bevont intézmények rendelkezésére bocsátják a kedvezményezettekkel kapcsolatos információkat, illetve megkönnyítik a kapcsolatfelvételt a potenciális munkaadókkal” – írja még bejegyzésében Raluca Turcan.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. január 21., 11:58
  ÉRTÉKELÉS: 7

  lehet,hogy szocialis segelyt az is kap talan aki nem jogosult, de a ,,specialis nyugdijakat kellenne minel hamarabb felul vizsgalni .hany szocialis= egy speci nyugdijjal.azok horribilis osszegek azokon kellene modositani mert egy szemely elviszi akar 70 -80 ember kis nyugdijat.ez mar turhetetlen.

 • User
  Dátum: 2021. január 21., 14:07
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Ha megint , csak orvosi papirra lesz szukseguk , akkor eleve halalra van itelve az egesz.Meg a betegnyugdijak megitelese is sok esetben santit. Lesz majd egy rakas panikbetegsegben szenvedo segelyezett