Felhívás!

A szenátus elnöke szerint feszült a helyzet a koalícióban, de nem nevezhető válságnak

A szenátus elnöke szerint feszült a helyzet a koalícióban, de nem nevezhető válságnak Románia

Anca Dragu, a szenátus elnöke úgy nyilatkozott vasárnap a Prima TV műsorában, hogy feszültség érezhető a kormánykoalíción belül, miután Florin Cîţu miniszterelnök menesztette Vlad Voiculescu egészségügyi minisztert.

Anca Dragu azt mondta, roppant kellemetlen helyzet állt elő, miután a miniszterelnök egyoldalú döntéssel, tárgyalás és párbeszéd nélkül menesztette Vlad Voiculescut az egészségügyi tárca éléről, és emiatt “szinkópa” állt be a koalícióban. “Sajnos jelenleg nem nagyon tudunk bízni Cîţu miniszterelnökben” – mondta.

Ennek dacára ő nem nevezné válságosnak a helyzetet, hanem a párbeszéd útját tartja célravezetőnek – jelentette ki a szenátus elnöke, aki szerint legkésőbb hétfőn tárgyalásra kerül sor a koalíciós partnerek között, és két héten belül meg fog oldódni a helyzet.

Azt is kifejtette: a Voiculescu menesztése utáni kormányülésen azért jelentek meg az USR PLUS miniszterei, mert be akarták bizonyítani, hogy felelősségteljesen viselkednek, “nem mint egy elkényeztetett gyermek”.

Dragu ugyanakkor kijelentette, hogy Florin Cîţu nem adott magyarázatot Voiculescu menesztésére, az államtitkár által aláírt, majd a kormányfő által visszavont rendelet pedig szerinte csak egy “gyenge ürügy” volt.

“Normális, hogy az egészségügyi tárca a PLUS kezében maradjon”

Anca Dragu szerint “normális”, hogy az egészségügyi tárcát továbbra is a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (PLUS) soraiból kikerülő miniszter vezesse.

“Normális, hogy a PLUS kezében maradjon. (…) Körülnézünk az USR-ben is és a PLUS-ban is, az USR PLUS-ban, megfontolunk néhány nevet és igyekszünk a legjobb megoldást megtalálni, hogy folytatódhassanak a Vlad Voiculescu által elkezdett reformok” – nyilatkozta a felsőház elnöke.

Dragu arról is beszélt, hogy az USR PLUS pártszövetségen belül nincsenek széthúzások, a szövetség már régóta egyetlen pártként működik, és a két alakulat fuzionálni fog.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások