Felhívás!

A Szeben megyeiek átlagban mintegy 1300 lejjel keresnek többet a Kovászna megyeieknél

A Szeben megyeiek átlagban mintegy 1300 lejjel keresnek többet a Kovászna megyeieknél Románia

A Központi Fejlesztési Régióban Szeben megyében volt a legnagyobb a bruttó átlagfizetés szeptemberben, 5752 lej, Hargita és Kovászna megyében pedig a legkisebb, 4467 lej – közölte pénteken a Fehér megyei regionális statisztikai igazgatóság.

Az intézmény adatai szerint a régiót alkotó hat megyében – Fehér, Brassó, Kovászna, Hargita, Maros és Szeben – jegyzett bruttó bérek súlyozott átlaga 5240 lej volt. Az összeg a 91,4 százaléka az 5732 lejes országos bruttó átlagbérnek, és 2 lejnél nagyobb az augusztusi, illetve 314 lejjel nagyobb a tavaly szeptemberi átlagfizetésnél.

A hat megyében jegyzett nettó bér súlyozott átlaga 3207 lej volt, 1 lejjel kisebb, mint augusztusban, és 193 lejjel nagyobb, mint tavaly szeptemberben. Az összeg a 3517 lejes országos nettó átlagbér 91,2 százaléka.

A régióban Szeben megyében volt legnagyobb a nettó átlagbér szeptemberben, 3502 lej, és Kovászna megyében a legkisebb, 2744 lej.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. december 4., 20:18
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Megérte 32 évig eremdéeszezni na! S gondolom az sem segített, hogy tücsikéztünk helyi érdekű beruházások ellen, mint pl. vidámpark!

  • User
   Dátum: 2021. december 5., 12:20
   ÉRTÉKELÉS: 12

   Szándékosan rohasztják le HR,CV,MS megyéket ,főleg az első kettőt már 1918 óta
   .Maradnak fejőstehénnek medvetenyészeti-agrár-falopási régióknak.Meg nacionalista fészeknek a dantanase fiókáknak kakukkfészke.

 • User
  Dátum: 2021. december 5., 21:06
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Mi ebben a az érdekes?Minden itteni válalkozó csak a minimálbért adja (ha azt is megadja),ha véletlenül idetéved egy komolyabb cég aki többet ad azt azonnal elüzik (Olympus) és lehet tovább sorolni.Vajon Sepsiszentgyörgynek és a megyének kb fele miért dolgozik Brassóban?Ezen nem gondolkodik el senki?

 • User
  Dátum: 2021. december 6., 8:11
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Erre a válasz meglehetősen egyszerű: Szebenben több a közalkalmazott (papírtologató, pedagógus, egészségügyes, tűzoltó és a lista egy telefonkönyvre való), logikus, hogy magasabb az átlagbér. Senkinek ne legyenek illúziói, ott is legtöbben a minimált kapják, a statisztikát az 5000 lej fölött közszolgás bérek nyomják fel. Kovászna megyében ki az isten keres ugyanbia 2744 lejt kézbe? Van persze, kapják a minimált, pár száz lejt okosba, akik az átlagot felnyomják azok a magánszféra által eltartott kiváltságosok. HA kirúgnák a sok papírtologatót (nem a hasznos munkát végzőket!) nyomba változna a bérek alakulása, persze mínuszba, úgy Szebenben, mint Székelyföldön. Nincs ennek köze az RMDSZ-hez, mindössze tökös emberekre lenne szükség a közigazgatásban, akik kirúgnák a túrkálózó, miccsező banda tagjait. A kartelezéssel fenntartásaim vannak, a cégeknek érdekük megtartani a munkaerőt, hanem veszik a csomagot és továbbállnak. Vége annak a zsarolásnak, hogy ha nem tetszik menj, öten állnak sorban helyetted (lásd munkanélküliségi mutatókat).

  • User
   Dátum: 2021. december 6., 12:23
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Ha már az oltyánok Craiovan is rájuk szavaznak,akkor ők miért ne?Jó van sz így,,mü szeressük a pofonokat meg a zavarosban halászást’…ezt szépen átvették tőlük 1920 óta.Valahogy meg kell élni ,na!(számlaadás nincs,buszoknan jegykiadás ritka,megy a fahordás bárca nélkül,épitkezés engedély nélkül ,minimálbér + zsebrefizetés meg aztán megnézheti a nyugdíját, stb ,stb)
   .Merge şi aşa.

 • User
  Dátum: 2021. december 6., 13:42
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Kisse fog noni itt is az atlag fizetes ugyan is az uj miniszteriumoknak lesznek megyei szintu alkalmazotjai .A “part katonak”nak teremtenek jol fizetett allasakat!

 • User
  Dátum: 2021. december 6., 17:12
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Con­tinental, Marquardt Schaltsysteme, Takata, Trenkwalder, fotovoltaikus park, Mauritz, Polisano, Kuhn Technology, Sephora.Harting, Marquardt stb. Szeben megyében, nem nálunk. Kevesebb zászló, több ipar.