Felhívás!

A szavazáson való résztvételre buzdítja az állampolgárokat Klaus Johannis

A szavazáson való résztvételre buzdítja az állampolgárokat Klaus Johannis Románia

Szavazásra buzdítja a román állampolgárokat Klaus Iohannis államfő egy pénteki Facebook-videoüzenetben. Az elnök szerint 2016-ban az urnáktól való távolmaradás juttatta a hatalomra a Szociáldemokrata Pártot (PSD), amely a rendszerváltás óta eltelt időszak “legkártékonyabb kormányát” adta.

Johannis elnök szól az ország határain kívül élőkhöz is, hangsúlyozva, hogy az előző választásokhoz képest most kétszer annyi szavazókörzetet nyitottak számukra, illetve, hogy a diaszpórában élőkön is múlik, milyen utat követ Románia a továbbiakban.

“Vasárnap Romániában is megnyitják a szavazókörzeteket. Kedves román állampolgárok! Menjenek el szavazni, mert országunknak nagy szüksége van mindannyiukra, bárhol is élnek. 2016-ban az urnáktól való távolmaradás juttatta hatalomra a PSD-t, amely a ’89 decembere utáni időszak legkártékonyabb kormányát adta, a román emberek érdekei ellen kormányzott” – fogalmaz.

Az államfő ugyanakkor arra inti az állampolgárokat, hogy “bölcsen” válasszanak, saját és az ország jövőjét tartva szem előtt. “Együtt megépíthetjük a normális Romániát, amelyre mindannyian vágyunk. Várom önöket a szavazáson!” – zárja üzenetét Johannis.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.