Felhívás!

A Suceava megyei kórház 27 orvosát és asszisztensét diagnosztizálták koronavírussal

A Suceava megyei kórház 27 orvosát és asszisztensét diagnosztizálták koronavírussal Románia

A Suceava megyei sürgősségi kórház 27 dolgozójának koronavírus tesztje bizonyult eddig pozitívnak. A 18 orvos és 9 asszisztens a kórház fertőző osztályára van beutalva.

A kórház közleménye szerint az adott körülmények között minden tőlük telhetőt megtettek annak érdekében, hogy felkészüljenek a koronavírus-járványra, azonban a védőfelszerelések beszerzésében jelentős problémát jelentett, hogy a beszállítók Kínából kellett szállítsák azokat, így csak a legszükségesebbeket tudták biztosítani. A sürgősségen, a fertőző osztályon, a tüdőgyógyászaton és az intenzív osztályon napi 3-4 alkalommal végeztek fertőtlenítést, illetve a személyzetet is megfelelően kiképezték.

A fertőző osztályon folyamatosan biztosítva volt a védőruházat a COVID-19-gyanús személyeket vizsgáló alkalmazottak számára – teszik hozzá.

Az egészségügyi intézmény vezetősége szerint több páciens nem volt őszinte a külföldi utazások vagy a veszélyzónákból érkező kontaktok tekintetében, illetve a védőfelszerelések globális hiánya is problémát jelentett.

“Részünkről nem történt mulasztás, minden tőlünk telhetőt megtettünk, megvásároltunk minden, a piacon elérhető védőfelszerelést. Egyes beszállítókat nem lehetett elérni, mások felbontották a szerződéseket, mivel nem volt ahonnan beszerezzék a szükséges eszközöket. A korlátozott erőforrások ellenére folyamatosan kerestük a megoldásokat. Globális háború folyik az új koronavírussal, és ebben a harcban közös erőfeszítésre van szükség. Sem az állampolgárok, sem a kórház nem tud egyedül harcolni. Csak együtt sikerülhet” – zárja közleményét a Suceava megyei sürgősségi kórház.

(Mediafax)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások