Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A romániai háztartások csaknem háromnegyedének van internet-hozzáférése

A romániai háztartások csaknem háromnegyedének van internet-hozzáférése Románia

A romániai háztartások csaknem háromnegyedének van jelenleg internet-hozzáférése – derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) adataiból.

Az INS közleménye szerint tavalyhoz képest idén 3,8 százalékkal nőtt a hazai háztartások internetellátottsága, elérve a 72,4 százalékot. Az internetkapcsolattal rendelkező háztartások 62,9 százaléka városi környezetben található.

Területi leosztás szerint Bukarestben és Ilfov megyében a legmagasabb az internetellátottság (kilencből nyolc háztartásnak van hozzáférése), aztán a nyugati és az északnyugati régió következik a sorban. A rangsor végén az északkeleti (65,1%) és a délkeleti régió (65,2%) helyezkedik el.

Hirdetés
Hirdetés

Az INS adatai szerint a 16 és 74 év közöttiek körében 78,8 százalékos azoknak az aránya, akik legalább egyszer interneteztek. A rendszeres netezők 75,5 százaléka naponta vagy szinte naponta fellép a világhálóra (ez 2,2 százalékpontos növekedést jelent az elmúlt évhez képest).

Az internetet használó vagy valaha használt romániai férfiak aránya enyhén magasabb a nőkhöz képest: előbbiek 72,2 százaléka, utóbbiak 77,9 százaléka használta már a világhálót. Ez 1,8 százalékpontos eltérést jelent, míg 2017-ben 2,7 százalékpontos különbséget jegyeztek.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük