Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A román-magyar határátkelők voltak a legforgalmasabbak a hosszú hétvégén

A román-magyar határátkelők voltak a legforgalmasabbak a hosszú hétvégén Románia

Több mint másfélmillió román és külföldi állampolgár lépte át Románia államhatárát mintegy 380 ezer járművel augusztus 12-15. között – tájékoztatott kedden a határrendészet.

Hirdetés
Hirdetés

A közlemény szerint a hosszú hétvégén a legforgalmasabbak a román-magyar határátkelők voltak, amelyeken összesen közel 600 ezer személy jelentkezett ki- és belépőoldalon ellenőrzésre. A nagylaki autópálya-határátkelőt mintegy 350 ezren lépték át.

A három nap alatt 71 illegális cselekedetet állapítottak meg a határrendészek, ebből 40 bűncselekmény, 31 kihágás volt. Emellett 109.900 lej értékű árut koboztak el különböző okokból a határátkelőkön a hatóságok.

Ugyanakkor nem engedtek be az országba 32 külföldi állampolgárt, mert nem tettek eleget a belépési feltételeknek, 44 román állampolgárt pedig a törvényi előírásokra hivatkozva, különböző okokból nem engedtek ki Romániából.

Hétfőn 12.958 ukrán állampolgár érkezett Romániába, 0,2 százalékkal több, mint az előző napon. Idén február 10-től hétfő éjfélig 1.951.167 ukrán állampolgár lépett be az országba – közölte a határrendészet.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.