Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A részmunkaidős szerződésekre kivetett “többletadó” eltörlését követeli az USR

A részmunkaidős szerződésekre kivetett “többletadó” eltörlését követeli az USR Románia

A részmunkaidős szerződésekre kivetett “többletadó” eltörlését kéri a kormánytól a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR).

Hirdetés
Hirdetés

Az ellenzéki alakulat csütörtöki közleményében “károsnak” nevezte az adótörvénykönyv augusztus 1-jétől életbe lépett azon módosítását, miszerint a részmunkaidős alkalmazottaknak is a minimálbérnek megfelelő összegű társadalombiztosítási és egészségbiztosítási hozzájárulást kell befizetniük akkor is, ha jövedelmük nem éri el a minimálbér szintjét.

Az USR szerint az új előírás miatt legalább 77 ezer munkahely szűnt meg eddig az országban. “Ezáltal ismét beigazolódott, hogy a PSD és a PNL nem érti és nem is érdekli, hogyan működik a gazdaság” – fogalmaztak.

Cristian Seidler USR-s képviselő rámutatott, “az áremelkedések közepette a kormánykoalíció úgy döntött, az a helyes intézkedés, ha kiszorítja a hivatalos munkaerőpiacról a legszegényebb románok tízezreit, azzal a kizárólagos céllal, hogy növelje az állami költségvetés bevételeit”.

Azt is felróják a Ciucă-kabinetnek, hogy a valós gazdasági helyzet mellőzésével, átláthatatlan módon, az érintettekkel való előzetes egyeztetés nélkül fogadta el az intézkedést.

“Mindennek az lett az eredménye, hogy a PSD és a PNL a válság teljében megölte a gazdaság egy részét, és éppen az alacsony jövedelműekre sújtott le, akik túlóráznak, hogy egy kis pluszpénzre tegyenek szert családjuk számára” – áll még a közleményben. 

(Agerpres, fotó: pexels.com)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.