Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A rendőrség vezetője a BMW-beszerzések kapcsán: a szakszervezeti képviselők vádjai alaptalanok

A rendőrség vezetője a BMW-beszerzések kapcsán: a szakszervezeti képviselők vádjai alaptalanok Románia

Alaptalannak és rosszhiszeműnek nevezte a Román Rendőrség vezetője az intézmény állományába kerülő, első körben 100 BMW típusú gépjármű beszerzési eljárásával kapcsolatos vádakat.

Benone Matei sajtónyilatkozatban reagált hétfő este, miután az Europol rendőrszakszervezet bírálta a közlekedésrendészetnek szánt, első körben 100, összesen legfeljebb 600 BMW 320ix típusú gépjármű megvásárlásáról szóló keretmegállapodást. Azt róják fel, hogy a közbeszerzés megszervezése előtt nem egyeztettek velük, és a kiírásban megszabott műszaki feltételek nem felelnek meg a közlekedési rendőrök valós igényeinek.

A Román Rendőrség vezetője szerint a vádak “alaptalanok” és “rosszhiszeműségről árulkodnak”, ezekkel a cél rontani az intézmény megítélésén, megrendíteni az embereknek a rendőrségbe vetett bizalmát.

Mint rámutatott, a két közbeszerzési eljárás tiszteletben tartja az időszerűség, a jogszerűség és az átláthatóság elvét, és minden dokumentumot bármikor az illetékes intézmények rendelkezésére bocsátanak ellenőrzés céljából.

“Valahányszor vásárolt valamit a Román Rendőrség, legyen az autó vagy fegyver, voltak kritikusok, akik hamis vagy félinformációkat dobtak be a köztudatba, gyanúsítgatásokkal és összeesküvés-elméletekkel álltak elő. Minden egyes alkalommal bebizonyosodott mindennek az ellenkezője, a beszerzések jogszerűsége” – fogalmazott.

Benone Matei hozzátette, a közbeszerzési eljárást végig nyomon követte az Országos Közbeszerzési Ügynökség (ANAP), amelynek a jóváhagyása nélkül nem írhatták volna alá a keretszerződést. Ugyanakkor az Óvásokat Elbíráló Országos Tanácsnál (CNSC) egyik közbeszerzést sem támadták meg, nem emeltek kifogást sem a pályázati dokumentációban előírt követelmények, sem az eredmény ellen.

Hangsúlyozta, a szerződés értelmében egy autóért a rendőri munkához szükséges felszereltséggel együtt 32 ezer eurót kell fizetniük, miközben ennek a modellnek az eredeti ára meghaladja a 38.600 eurót. 

(forrás: Agerpres, fotó: sindicateuropol.ro)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük