Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A PSD több ezer módosító javaslatot fog benyújtani az állami költségvetés tervezetéhez

A PSD több ezer módosító javaslatot fog benyújtani az állami költségvetés tervezetéhez Románia

A Szociáldemokrata Párt (PSD) több ezer módosító javaslatot fog benyújtani az állami költségvetés tervezetéhez – jelentette be az alakulat első alelnöke, Sorin Grindeanu.

Hirdetés
Hirdetés

Vasárnapi sajtótájékoztatóján Grindeanu kiemelte, meglátásuk szerint azért nincs pénz az államkasszában, mert a Cîţu-kormány nem küzd az adócsalás ellen, amely 100 milliárd lejjel rövidíti meg a hazai gazdaságot, és nem törekszik a több mint 35 milliárd lejt kitevő adótartozások behajtására.

„Így a közalkalmazottaknak, a nyugdíjasoknak, a gyermekeknek és az egyetemistáknak kell viselniük a megszorítások terhét. Ez a fő nézetbeli különbség köztünk és a kormány között” – fogalmazott.

Hozzátette, várhatóan „néhány ezerre” fog rúgni a költségvetési törvényhez benyújtandó módosító javaslataik száma, és ismertetett is néhányat, köztük az egészségügy, az oktatás vagy a mezőgazdaság területét érintőket.

A PSD első alelnöke szerint a jelenlegi kormánykoalíció „sántít”. Erre a Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter elleni egyszerű indítványt hozta fel példaként, amelyet – állítja – számos liberális képviselő is megszavazott volna, ha titkos lett volna a voksolás.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük