Felhívás!

A PSD szerint törvénytelen a PNL kongresszusának megszervezése

A PSD szerint törvénytelen a PNL kongresszusának megszervezése Románia

Felkérte a Szociáldemokrata Párt (PSD) a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások betartását ellenőrző szerveket, hogy “szigorúan” lépjenek fel a PNL-kongresszus szervezőivel szemben.

Csütörtöki közleményében a PSD leszögezi, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vasárnapi kongresszusa politikai eseménynek minősül, és “azok, akik megpróbálják kulturális műsorként beállítani, ostobának nézik azokat a román állampolgárokat, akik eddig betartották a korlátozásokat”. A napról napra aggasztóan emelkedő esetszámok dacára pártkongresszust tartani zárt térben, 5 ezer személy részvételével, “különösen súlyos bűncselekménynek minősül, amely a betegségek leküzdésének meghiúsítására irányul, és közvetlen fenyegetést jelent a közegészségre” – vélik az alakulat képviselői.

A párt szerint az ellenőrzőszervek határozott fellépésére lesz szükség az ügyben, és a szabálysértések felett szemet hunyó intézményvezetők “maguk is cinkosokká válnak”, és felelniük kell a törvény előtt.

Közleményében a PSD hangsúlyozza, az illetékes szerveknek azt is ki kell vizsgálniuk, ahogyan a kormány több szabályt is módosított a kongresszus “látszólagos törvényességének biztosítása” érdekében.

“Járványtani szempontból semmi nem indokolja a kormánynak azt a döntését, hogy a negyedik hullám előtt előírtnál nagyobb fertőzöttségi rátánál is lehessen a befogadóképesség 50 százalékával kulturális rendezvényeket szervezni zárt terű helyszíneken” – olvasható a közleményben.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások