Felhívás!

A PSD listáján indul szenátusi székért a MOGYE rektora

A PSD listáján indul szenátusi székért a MOGYE rektora Románia

Leonard Azamfirei, a Marosvásárhelyi Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetem rektora belépett a Szociáldemokrata Pártba, és a PSD Maros megyei szenátusi listájának első helyén indul a választásokon.

A hírt hétfőn jelentette be Marcel Ciolacu, a PSD elnöke.

Ciolacu kifejtette, álláspontja szerint Románia és a jelenlegi kormány legnagyobb problémája, hogy nincsenek szakemberek a kabinetben, ezért kizárólag politikai és választási érdekeket szolgáló döntések születtek. Ez az oka, annak, hogy nem sikerült megfékezni a járványt, és hogy az ország hatalmas egészségügyi és gazdasági válságba került – mondta a pártelnök.

Leonard Azamfirei-t úgy mutatta be, mint “kettős szakembert”, aki egyrészt rektorként, másrészt intenzív terápiás orvosként fontos szerepet fog vállalni az egészségügyi, valamint az oktatási témájú törvények megalkotásában.

Vasile Dîncu, a PSD országos tanácsának elnöke közölte: a MOGYE rektora a szenátusi lista első helyén indul. Kifejtette, a parlament tevékenységének új lendületet kell adni, és Leonard Azamfirei nagy tiszteletnek örvend mind orvosi, mind egyetemi körökben.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. október 20., 1:18
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Ez az ember Moldvaban szuletett, eletemben most lattam eloszor de biztos vagyok benne hogy ott szuletett.Nincs Marosvasarhelyen egy normalis oda valo ember?