Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A PNL végrehajtó bizottsága Ludovic Orbannak a pártból való kizárását javasolja

A PNL végrehajtó bizottsága Ludovic Orbannak a pártból való kizárását javasolja Románia

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) végrehajtó bizottságának pénteki határozata értelmében javasolni fogják Ludovic Orban volt pártelnök kizárását az alakulatból – értesült az Agerpres politikai forrásokból.

Hirdetés
Hirdetés

A döntést 31 támogató, két ellenszavazattal, két tartózkodás mellett hozta meg a testület.

A végrehajtó bizottság javaslatát a PNL Országos Tanácsa elé terjesztik.

Orban: kizárásom megtisztelő

Ludovic Orban volt liberális pártelnök szavai szerint „megtisztelőnek” érzi a Nemzeti Liberális Pártból (PNL) való kizárására vonatkozó döntést. Úgy véli, ez is azt bizonyítja, hogy nincs köze a Klaus Iohannis államfő és „romboló bandája” okozta „szerencsétlenségekhez”.

Orban erre reagálva rámutatott, a PNL-n belüli „romboló banda” abszurd döntésének lett az áldozata. Ugyanakkor – állítja – megtisztelőnek érzi a kizárására vonatkozó javaslatot, mert ez a döntés is azt bizonyítja, hogy nincs köze ahhoz a sok „szerencsétlenséghez”, amelyet „Iohannis és romboló bandája okoz június 1-jétől”. „Gondolok itt arra, hogy válságba sodorták Romániát, védtelenül hagyták az embereket az egészségügyi és gazdasági válsággal szemben” – fogalmazott a politikus, hozzátéve, ugyanez a „romboló banda” tette tönkre a PNL-t és a demokráciát, megakadályozta a PNL-tagokat jogaik szabad gyakorlásában, szétrombolta a kormánykoalíciót, most pedig kormányra segíti a Szociáldemokrata Pártot.

Ludovic Orban úgy véli, kizárása nem a véletlen műve, hanem megfontolt szándékkal történt. Meggyőződése, hogy Klaus Iohannis államfő azért lépett közbe „teljesen antidemokratikus és alkotmányellenes módon” a pártelnöki tisztségből való elmozdítása érdekében, mert tudta, hogy ő sosem egyezett volna bele a PSD-vel való együttműködésbe.

A politikus hozzátette, e döntéssel „szabad ember lett”, és saját politikai konstrukciót hozhat létre, egy olyan alakulatot, amely „ténylegesen a liberális értékeket képviseli”.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük