Felhívás!

A PNL megkezdte a tárgyalásokat a bizalmatlansági indítványról

A PNL megkezdte a tárgyalásokat a bizalmatlansági indítványról Románia

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elvben már elfogadta a bizalmatlansági indítvány tervezetét, és megkezdte a tárgyalásokat, hogy az célba is érjen – jelentette ki Ludovic Orban, az alakulat elnöke a parlamentben.

Orban közölte: a beadvány szövegét “elvben” már jóváhagyta a párt, és a továbbiakban ismertetik azt az ellenzéki pártokkal, amelyek megfogalmazhatják esetleges módosító javaslataikat. “Mától megkezdődtek az alkuk és tárgyalások” – szögezte le.

“A PNL minden erejével azon lesz, hogy meggyőzze az ellenzéki partnereket, a frakciókat és a független képviselőket, hogy támogassák szavazatukkal a bizalmatlansági indítványt, hogy megvalósuljon a román állampolgárok szavazatban kifejezett akarata” – mondta Orban.

A PNL elnöke szerint pártja kész bármely pillanatban felvállalni a kormányzás felelősségét.

Orbant arról is megkérdezték a sajtó munkatársai, hogyan fog az RMDSZ-szel alkudozni, tekintve, hogy a megyeitanács-elnökök közvetlen szavazással történő megválasztását szabályozó új rendelet az RMDSZ-nek is kedvez. Orban úgy felelt: a bizalmatlansági indítvány a kormány támogatására vagy annak megvonására vonatkozik. ‘A dolog egyszerű, aki nem ért már egyet azzal, hogy továbbra is ez a kormány vezessen, az megszavazza a bizalmatlansági indítványt. Aki pedig nem szavazza meg a bizalmatlansági indítványt, az a kormányt támogatja. (…) Minden jóérzésű parlamenti képviselő, akinek egy kevés érzéke van a valósághoz és tiszteletben akarja tartani az állampolgárok akaratát, az megszavazza a bizalmatlansági indítványt, hogy véget vessen ennek a kormánynak, hisz ez a referendumon és az EP-választáson is kifejezésre juttatott akarat’ – vélekedett a PNL elnöke.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.