Felhívás!

A PNL még nem döntötte el, hogy megszavazza-e a Fidesz kizárását az Európai Néppártból

A PNL még nem döntötte el, hogy megszavazza-e a Fidesz kizárását az Európai Néppártból Románia

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) még nem döntötte el, hogy megszavazza-e azt a javaslatot, amely arra irányul, hogy zárják ki a Fideszt az Európai Néppártból (EPP) – jelentette ki pénteken Ludovic Orban. A PNL elnöke szerint azt követően hoznak végleges döntést, hogy meggyőződtek arról, hogy a Fidesz visszatér-e vagy sem az EPP által fontosnak tartott értékekhez.

“A PNL nem hozott még döntést. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk az Orbán Viktor által vezetett párttal és nagyon határozottan követeljük, hogy vizsgáljanak meg minden olyan álláspontot, amely ellentétes az európai elvekkel és értékekkel, amely ellentétes az EPP által támogatott elvekkel és értékekkel. Várjuk ezen tárgyalások eredményét, és akkor alakítjuk ki álláspontunkat, amikor tisztában leszünk azzal, hogy a magyar párt visszatér-e az EPP természetes keretei közé, vagy továbbra is szembefordul bizonyos értékekkel, elvekkel, az EPP szintjén meghozott döntésekkel. Amikor ismerjük az eredményt, meghozzuk a döntést, és döntésünk nyilvános lesz” – mondta pénteken Orban egy Antonio Lopez-Isturiz White-tal, a PPE főtitkárával közös sajtóértekezleten.

Hangsúlyozta, hogy a meghozandó döntéstől függetlenül “nem kétséges, hogy az EPP képes megnyerni az európai parlamenti választásokat.”

A maga során az EPP főtitkára, Antonio Lopez-Isturiz White azt mondta, hogy a Fidesz-kérdést, az EPP-t alkotó pártok képviselőinek titkos szavazatával, demokratikus úton rendezik.

“A Fideszről és Orbán Viktorról folytatott vita ismételten azt mutatja, hogy az EPP demokratikus párt. Vannak vitáink, nem mint másoknak, akik vita nélkül oldják meg a problémákat. Elmondhatom, hogy a magyar miniszterelnök levélben kért elnézést mindenkitől, de a pártok képviselőnek el kell dönteniük, hogy rendben vannak-e ezek a dolgok vagy sem. Nem rajtam, nem az elnökön múlik, hisz nem vagyunk szocialisták, a pártok képviselői döntenek titkos szavazattal Brüsszelben, és én nem tudom megjósolni az eredményt. Orbán Viktor azon van, hogy elnézést kérjen, hogy javítsa ki a helyzetet. Meglátjuk, hogy a pártjaink képviselői egyetértenek-e ezzel vagy sem’ – nyilatkozta a főtitkár.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. március 15., 19:19
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Jó régi politikátok…megnézzük honnan fúj a szél,aztán meglássuk …miért is vagytok liberálisok,ha jobboldaliak vagytok?Mintha Cicciolina eljátszaná az Orleansi Szűzet .Ti legalább olyan hitványak vagytok mint a PSD.