Felhívás!

A PNL egyszerű indítványt nyújt be a pénzügyminiszter ellen

A PNL egyszerű indítványt nyújt be a pénzügyminiszter ellen Románia

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) egyszerű indítványt nyújt be a pénzügyminiszter ellen – közölte hétfőn, a párt végrehajtó bizottságának ülését követően Ludovic Orban pártelnök.

“Úgy döntöttünk, hogy az ellenzék többi tagjával együtt egyszerű indítványt nyújtunk be a pénzügyminiszter ellen (…), legfőképpen a 114-es sürgősségi kormányrendelet miatt (…), amely gátat vethet mindennemű gazdasági növekedésnek, válságot és recessziót okozhat” – nyilatkozta a liberális elnök.

A PNL kérte, hogy Viorica Dăncilă kormányfő vegyen részt hétfőn A kormány órája vitán, hogy személyesen is közöljék vele: azt szeretnék, hogy helyezze hatályon kívül a 114-es sürgősségi kormányrendeletet. Orbán megismételte: véleményük szerint a rendelet “a banki kamatok növeléséhez, a hitelezési feltételek romlásához, a nyugdíjrendszer második pillérét kezelő külföldi cégek elűzéséhez és a második pillér utólagos államosításához, a román cégek versenyképességének romlásához vezet”.

Fehér karszalagot viselnek a parlament ülésén

A liberális képviselők fehér szalaggal a karjukon vesznek részt hétfőn a parlament munkálatain a 2019/7-es sürgősségi kormányrendelet ellen tiltakozó ügyészekkel és bírákkal való szolidaritásuk kifejezéseképpen – közölte Ludovic Orban.

Szerinte teljesen megalapozott az ügyészek és bírák felháborodása.

‘Támogatjuk kérésüket, hogy töröljék el a 2019/7-es kormányrendeletet és szüntessék meg a bírák és ügyészek által elkövetett bűncselekmények kivizsgálására életre hívott ügyosztályt, amely a független ügyészek kivégzőosztagaként működik, ahol a tűzparancsot az igazságügyi miniszter adja, Dragnea jelére” – nyilatkozta Orban.

Ionuţ Stroe liberális képviselő arról számolt be, hogy a PNL kérte, a Velencei Bizottság nyilvánítson véleményt a 7-es, a 90-es és a 92-es sürgősségi kormányrendeletek kapcsán.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.