Hirdetés
Hirdetés

FRISSÍTVE: A PNL a segélyhívások titkosságának feloldását kéri

FRISSÍTVE: A PNL a segélyhívások titkosságának feloldását kéri Románia

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) a 112-es egységes segélyhívószámra érkező hívások titkosságának feloldását kéri a caracali tragédia esetében – közölte hétfői sajtónyilatkozatában Florin Roman liberális képviselő.

Hirdetés
Hirdetés

“A közvéleményt mindenféle álhírekkel vezetik félre, hogy elfedjék az állam egyes tisztviselőinek hozzá nem értését” – mondta Roman, aki szerint ‘semmi sem lehet fontosabb, mint az igazság kiderítése és az bűnösök felelősségre vonása’. 

Meglátása szerint a felvételek közzététele “nincs, ahogy zavarják a bűnügyi eljárást, ellenkezőleg, azt az érzést kelthetik, hogy minden bűnös megfizet tettéért”. 

FRISSÍTÉS: A család rendelkezésére bocsátják a sürgősségi hívások felvételeit

A Speciális Távközlési Szolgálat (STS) Alexandra Măceşanu családjának a rendelkezésére bocsátja a lány által a 112-es sürgősségi számra leadott hívások hangfelvételét, jelentette ki kedden Alexandru Cumpănaşu, a Caracalban meggyilkolt lány nagybátyja.

“Biztosítom önöket, hogy ki fog derülni az igazság. Az este felkértük a STS-t, hogy bocsássák a család rendelkezésére a hívások felvételét. Most nem vagyok képes ezeket visszahallgatni. A szülők fognak dönteni arról, hogy azokat nyilvánosságra hozzák-e. (…) A STS végre, rengeteg bürokrácia után, rendelkezésünkre bocsátja a felvételeket” – mondta Cumpănaşu.

Rámutatott, Alexandra édesapja írásban kérte a hangfelvételek kiadását.

“Most megyek a STS-hez a hangfelvétel után” – mondta Cumpănaşu a belügyminisztérium előtt.

Véleménye szerint a hangfelvételek tisztázni fogják a helyzetet, és nem lesz már kétséges, hogy ki mekkorát hibázott az ügyben.

Hozzátette ugyanakkor, hogy kizárólag a lány szülei döntik el, hogy nyilvánosságra hozzák-e a felvételeket.

“Nem tudom, ha én képes leszek-e meghallgatni ezeket (…) Én nem akarom minden tv-csatornán hallani a gyerek, az unokahúgom hangját. (…) De ez kizárólag a szülők döntése” – fűzte hozzá Alexandru Cumpănaşu.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük