Felhívás!

FRISSÍTVE: A parlamenti választások elhalasztását fontolgatja a PSD

FRISSÍTVE: A parlamenti választások elhalasztását fontolgatja a PSD Románia

A parlamenti választások elhalasztására vonatkozó törvényjavaslat benyújtását fontolgatja a Szociáldemokrata Párt.

Marcel Ciolacu pártelnök egy tévéinterjúban kifejtette, hogy egyáltalán nem érdekli Klaus Iohannis államfő álláspontja, miszerint nem időszerű a parlamenti választások elhalasztása.

Ciolacu hozzátette, a Szociáldemokrata Pártot egyetlen szempont érdekli, hogy a romániaiak mennyire tartják hitelesnek a pártot és elhiszik-e annak üzeneteit.

Véleménye szerint a helyhatósági választások eredménye – az elnyert megyei és településvezetői tisztségek – azt mutatják, hogy jó úton halad a Szociáldemokrata Párt.

A parlamenti választásokat december 6-án szervezik.

FRISSÍTÉS: Törvénytervezetet nyújt be egy független honatya a választások elnapolásáról

Törvénytervezetet nyújt be a felsőházba Adrian Dohotaru független képviselő, amelyben azt fogja javasolni, hogy a parlamenti választásokat halasszák el 2021. március 14-ére. A hírt maga törvényhozó jelentette be pénteken.

FRISSÍTÉS 2: Orban szerint negatív következményekkel járna a jelenlegi parlament mandátumát meghosszabbítása

Negatív következményekkel fog járni minden olyan próbálkozás, amely a jelenlegi parlament mandátumának meghosszabbítására irányul – jelentette ki pénteken Ludovic Orban kormányfő.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke szerint a parlament összetétele a választók 2016-os opcióját tükrözi, aminek “semmi köze sincs” a mai akaratukhoz, így “minél hamarabb véget ér a parlament mandátuma, annál jobb Romániának”.

“Negatív következményekkel jár minden olyan próbálkozás, amely meghosszabbítja a jelenlegi parlament mandátumát, mert azt a Szociáldemokrata Párt (PSD) uralja, amely továbbra is retrográd, továbbra sincs kapcsolatban a gazdasági valósággal, és továbbra is hajlamos bajt okozni Romániának” – hangoztatta Orban.

Amikor azt kérdezték, hogy akkor is megtartják-e a választásokat, ha napi ötezer új fertőzött lesz, azt válaszolta, hogy nem szeretne “prognózisokat felállítani”, azért dolgoznak, hogy féken tartsák a járvány terjedését.

Ciolacu: a PSD ismét le fogja győzni a PNL-t

A Szociáldemokrata Párt (PSD) ismét le fogja győzni a Nemzeti Liberális Pártot (PNL) a parlamenti választásokon – jelentette ki pénteken Marcel Ciolacu.

A PSD-elnök egy Facebook-bejegyzésben azt írja, alakulata felkészült, és ismét legyőzi a parlamenti választásokon a PNL-t, akkor is, ha annak kampányát “a Cotroceni-palotából irányítják”. “Ha azonban romlik az egészségügyi helyzet – ahogy arra a szakemberek felhívták a figyelmet -, egy pillanatig sem fogunk habozni, és az emberéleteket választjuk a Iohannis elnök és a pártja számára oly kedves napidíjak és kiszállások helyett” – fogalmaz.

Ciolacu szerint a PNL csúcsra járatta a politikai vándorlást.

“Orban úr, a politikai vándorlás a retrográd politika legékesebb példája, és a PNL csúcsra járatta a politikai vándorlást. Valóban, a jelenlegi parlament már nem tükrözi a választók akaratát, mert ti, liberálisok, arra használtátok a közpénzt, hogy törvényhozók tucatjait vásároljatok meg, csak hogy hatalmon maradhassatok, és tovább rendelkezhessetek az ország erőforrásai felett” – áll még Ciolacu bejegyzésében.

(Marosvásárhelyi Rádió/Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások